Egy férfit és kutyáját ejtette csapdába a Helene hurrikán - videó

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok parti őrsége kimentett egy férfit és kutyáját, amikor hajójukkal bajba jutottak a vízen a közeledő Helene hurrikán miatt.
Vágólapra másolva!

A közeledő hurrikán miatt víz került a hajó fedélzetére, így a férfi és kutyája az óceánban rekedt Sanibel-szigetétől mintegy 40 kilométerre.
„A parti őrség legénysége reagált a hajós segélyhívására, és a férfi tartózkodási helyére sietett” - közölték a hatóságok. 

Sikeres mentési kísérletet hajtottak végre, és az ismeretlen tengerészt és kutyáját sikerült megmenteni és a szárazföldre szállítani.

A hatóságok nem közölték, hogy a férfi miért volt kint az óceán, miközben a térségben már kiadták a kishajókra vonatkozó figyelmeztetést és a hurrikánriadót - írja az ABC News.

A négyes kategóriájú Helene hurrikán hivatalosan is partot ért a floridai Perry közelében csütörtök késő este.

1859 óta nem pusztított ekkora erősségű vihar a térségben.

A vihar miatt közel egymillió háztartás maradt áram nélkül. Ezenkívül két halálos esetet jelentettek Georgiában és egyet Tampa Bay városából - írja a Tampa Bay Times.
Florida, Georgia, Észak-Karolina, Dél-Karolina és Virginia kormányzói rendkívüli állapotot hirdettek ki a Helene hurrikán miatt - jelentették be az államok kormányzói szerdán, még a vihar érkezése előtt.

A hurrikán elérheti a  4-es kategóriát, "életveszélyes" viharhullámot, 130 mérföld/órás, (200 km/óra) sebességű szelet és áradásokat okozva Florida és az Egyesült Államok délkeleti részén 

- írta az ABC News. 

Legalább 20 floridai megyében kötelező evakuálás van érvényben.

A Tallahassee-i Nemzeti Meteorológiai Szolgálat 6 méteres hullámokat prognosztizált, és arra figyelmeztetett, hogy ezek különösen „katasztrófálisak és életveszélyesek” lehetnek a floridai Apalachee-öbölben.  A National Hurricane Center arra figyelmeztetett, hogy Észak-Karolina nagy részén hosszan tartó áramkimaradások, és áradások lehetnek. 

A Helene szerdán elérte a mexikói Yucatán-félsziget egyes részeit, elárasztotta az utcákat, fákat döntött ki miközben elhaladt a part mellett, és megsemmisítette Cancún üdülővárosát.

A vihar kedden alakult ki a Karib-tengeren. Kubában a kormány megelőző jelleggel lekapcsolta az áramellátást egyes közösségekben, mivel 16 láb (5 méteres) hullámok érték el a Cortes-öblöt - írta az AP News.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!