Miért nem magyar asszisztenseket alkalmaz Magyar Péter pártja?

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Luxusszórakozóhelyen okozott balhét Magyar Péter
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba szerint Magyar Péter pártja brüsszeli tanácsadók mellett döntött. Mint a fideszes európai parlamenti képviselő fogalmazott: „Már csak az a kérdés, hogy hol a hazájuk, és kik a valódi főnökeik”.
Vágólapra másolva!

„Björn, Antonio, Francesco. Nem valamely tetszőlegesen kiválasztott Netflix-sorozat főszereplőiről van szó, hanem a tiszás EP-képviselők újonnan felvett brüsszeli tanácsadóiról” – kezdte a hivatalos közösségi médiás oldalán közzétett bejegyzését Dömötör Csaba, a Fidesz EP-képviselője. Mint írta, tulajdonképp az történt, miután a Tisza Párt idehaza kiírt egy pályázatot az EP-képviselői tanácsadói állásokra, „sok esetben véletlenül sem magyar jelentkezők mellett döntöttek, hanem külföldi tanácsadók mellett”.

Megjegyezte: azt a forgatókönyvet zárjuk ki, hogy „egy 30 százalékos párt nem talál Magyarországon nyelveket beszélő fiatalokat egy sokak számára izgalmas brüsszeli munkára. Itt biztosan másról van szó”. Ezután Dömötör Csaba arra utalt, ha megnézzük a most felvett külföldi tanácsadók eddigi életútjait, „közelebb kerülhetünk a valódi okokhoz”. Kiemelte: olyanokat találunk köztük, akik korábban a liberális Renew-frakcióban dolgoztak. Annál a frakciónál, amely a Momentum segítségével a Magyarország elleni politikai hadjárat egyik fő hangadója volt.

„Olyan tanácsadó is akad, aki civilnek mondott hálózatoknál dolgozott, amelyek szintén agresszív szólamai voltak a Magyarország elleni kórusnak” – fogalmazott a Fidesz EP-képviselője. Majd megjegyezte: Magyar Péter – aki szeptember végén még mindig adós az első brüsszeli munkanapjával – pár hete így reklámozta a tanácsadói pályázatot: „Olyan kollégák jelentkezését várjuk, akik képesek hazájuk érdekében a legtöbbet kihozni magukból”. Dömötör Csaba hangsúlyozta: azóta megtalálták és fel is vették őket. „Már csak az a kérdés, hogy hol a hazájuk, és kik a valódi főnökeik” – zárta a Facebookon közzétett posztját

Nem volt húsz magyar jelentkező

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyar Péter pártja korábban egy álláshirdetést tett közzé, amelyben a párt EP-képviselői mellé kerestek arra rátermett asszisztenseket. A Mandiner kiszúrta, hogy a betöltendő álláshelyekre a párt képtelen volt találni húsz alkalmas magyar jelentkezőt. Míg a Fidesz–KDNP, a Gyurcsány-párt és a Mi Hazánk asszisztensei mind magyarok, Magyar Péterék magyar helyett külföldi tanácsadót, illetve asszisztenst vettek maguk mellé. Ennyit arról, kinek az érdekeit is képviseli a baloldali diszkópolitikus. 

Magyar
Magyar Péter saját híveit is becsapta
Fotó: Origo

Ők Magyar nem magyar asszisztensei

  • A Metától érkezett Dávid Dóra asszisztense bizonyos Björn Alexander Warren lett, aki 2010 óta az Európai Unió alkalmazásában álló, feltehetően német/német–brit állampolgár. Magyarországhoz semmi köze, ellenben volt már egy német liberális képviselő asszisztense, volt a Tusk pártjában politizáló lengyel Danuta Hübner szakpolitikai tanácsadója, majd tavaly év végéig Radoslaw Sikorski munkáját segítette Brüsszelben, különös tekintettel a kül- és biztonságpolitikára és kifejezetten az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokra.  Sikorski aztán lengyel külügyminiszter lett, az igen tapasztalt Björn Warren pedig önéletrajza szerint onnantól kezdve kilenc hónapig egyáltalán nem dolgozott.
  • Gerzsenyi Gabriellának az olasz Antonio Carnieletto dolgozik, aki szintén nem most költözött Brüsszelbe: 2019 óta van az Európai Parlamentnél, eddig a Renew Europe egyik olasz képviselőjének volt az asszisztense. Különösebb kvalitásai nem ismertek, de biztos vannak neki, ha pont ő kellett Magyar Péteréknek egy magyar szakember helyett.
  • Lakos Esztert Francesco Pettinari segíti, aki szintén nem beszél magyarul, és szintén a Renew Europe egyik olasz képviselőjétől igazolt át; úgy tűnik, a legrátermettebb, legmegbízhatóbb asszisztenseket nem a Tisza-szigetekben, hanem kifejezetten Cseh Katalinék európai közösségében lehet fellelni. Illetve azért akadnak máshol is:
  • Kulja András egyik asszisztense a fiatal Danai Spentzou, aki 2022 óta dolgozott egy görög néppárti EP-képviselő mellett – ő korábban Brüsszelen kívül Londonban, többek között a Menekültek és Száműzöttek Európai Tanácsánál gyakornokoskodott.
     

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!