Egy újabb szír migráns erőszakolhatott meg egy német kislányt

Vágólapra másolva!
A 15 éves, szíriai állampolgárságú gyanúsított egy braunschweigi szabadidőfürdőben erőszakolhatta meg a tizenkét éves kislányt - írta meg a Die Welt. Az ügyben nemi erőszak gyanúja miatt nyomoz a főügyészség.
Vágólapra másolva!

Hans Christian Wolters braunschweigi főügyész megerősítette a német lapnak, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy szíriai állampolgárságú tinédzser mellett egy másik kiskorút is gyanúsítanak. 

Közölte, hogy a lány a barátaival volt az uszodában, amikor a vízben egy 15 éves fiú és barátja kezdte el molesztálni. Utóbbi személy még nem tudni, hogy érintett volt-e a bűncselekményben. 

Hozzátette, 

az állítólagos nemi erőszakra utólag, egy öltözőben kerülhetett sor.

Képünk illusztráció
Fotó: Annette Riedl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A bűncselekmény pontos lefolyása még mindig nem tisztázott, és a nyomozás még mindig gyerekcipőben jár - annak ellenére, hogy a bűncselekmény három héttel ezelőtt történt. A főügyész szerint „különösen a bizonyítékok összevetése” várat magára még. Az azonban már ismert, hogy mi történt az állítólagos bűncselekmény után.

A fürdő egyik alkalmazottja riasztotta a rendőrséget, miután az állítólag áldozattá vált lány megkereste őt

- erősítette meg a braunschweigi rendőrség szóvivője.

A rendőrök szemtanúktól kaptak információkat a vádlottról, akit még a helyszínen le is tartóztattak. 

Az üzemeltető cég egyik vezető munkatársa megdöbbenésének adott hangot az eset miatt, elmondása alapján ilyen eset az elmúlt tíz évben még nem történt meg velük. 

A hatóságok eleinte az érintettek életkora miatt nem hozták nyilvánosságra az esetet - mondta a Braunschweiger Zeitung című lapnak a rendőrség szóvivője.

A migránsok által elkövetett szexuális erőszakok már-már kezdenek mindennapos bűncselekményekké válnak az országban, köszönhetően annak, hogy 2015-ös migrációs válság óta a német kormányzat tömegével és ellenőrizetlenül engedte be a magukat menekült bevándorlóknak nevezőket. Idén júliusban történt meg a kelet-németországi Sachsen tartományban, hogy miközben egy 21 éves nő a park gyepén ücsörgött, hét fiatal férfi hirtelen megtámadta őt. Beszámolók szerint először pofozgatni kezdték az arcát, majd a szoknyája alá nyúltak és megpróbálták egy sikátorba berángatni.

Féltem, hogy megerőszakolnak

– mondta a szőke nő. A rendőrség később a hét feltételezett támadó közül ötöt letartóztatott, akik 15, 16, 17, 19 és 23 évesek és mind szíriai állampolgárok voltak.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!