Minden eddiginél pusztítóbb drónt vethetnek be az oroszok

Események

Csaszov Jar, Ukrajna, háború, Orosz-Ukrán háború, OroszUkrán
Lerombolt lakóház.
Fotó: AFP/ ANATOLII STEPANOV
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül26 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 943. napjáról.

 

05:21
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt tegnap

Az orosz-ukrán háború legfontosabb előző napi eseményeit itt olvashatja. 

05:23
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ennyien érkeztek Magyarországra az ukrán-magyar határszakaszon

Magyarország területére 2024. szeptember 22-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5839 fő lépett be. A tegnap érkezett összes beléptetett közül a rendőrség 37 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - tájékoztatott közleményében az Országos Rendőrfőkapitányság. 

05:28
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ennyien érkeztek a román-magyar határszakaszon

A román-magyar határszakaszon belépők közül 5286 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. Az összes beléptetett közül a rendőrség 37 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - tájékoztatott közleményében az Országos Rendőrfőkapitányság.

07:47
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij az USA-ba látogatott

Pennsylvania állam egyik hadianyaggyártó üzemében tett látogatást Volodimir Zelenszkij vasárnap, ahol az ukrajnai háborúban kritikusan fontos lövedékeket gyártanak.
Az ukrán elnök a hadsereg scrantoni lőszergyárában (Scranton Army Ammunition Plant) tett látogatással kezdte meg az Egyesült Államokban töltött hetét, amelynek során további támogatásokra próbálja ösztönözni Ukrajna nemzetközi partnereit.

Volodimir Zelenszkij a hét folyamán részt vesz és beszédet mond az ENSZ Közgyűlésének éves kiemelt ülésén, valamint kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsának Ukrajnával foglalkozó ülésén is ott lesz. A BT tanácskozását az Egyesült Államok kezdeményezésére hívták össze, azon az amerikai felet Antony Blinken külügyminiszter, Oroszországot pedig Szergej Lavrov külügyminiszter képviseli.

Az ukrán politikus a tervek szerint csütörtökön Washingtonba utazik, ahol Joe Biden elnökkel és Kamala Harris alelnök, demokrata elnökjelölttel is találkozik.

Értesülések szerint Volodimir Zelenszkij találkozik Donald Trump volt amerikai elnökkel és elnökjelölttel is, de ezt egyelőre nem erősítették meg.

08:14
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Zaporizzsját támadta

Legalább 13-an megsérültek a Zaporizzsja elleni orosz támadásban szeptember 23-án hajnalban, köztük egy 15 éves fiú. Ivan Fedorov, Zaporizzsja megye kormányzója szerint a támadás során egy lakóház részlegesen megsemmisült.

09:01
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna fegyvertárgyalásokat folytat

Rusztem Umerov, az Eurofighter Typhoon védelmi minisztere azt mondta, Ukrajna tárgyalásokat folytat a svéd gyártású Saab JAS 39 Gripen és az Eurofighter Typhoon vadászgépek beszerzéséről. 

09:41
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán katonákat fogtak el Vuhledar közelében

20 ukrán katona, köztük két tiszt, megadta magát az orosz csapatoknak Vuhledar közelében – írja a TASS tudósítója.

"A legtöbben megadták magukat az Ukrán Fegyveres Erők 58. különálló motoros gyalogdandárjának katonái közül, amely Vuhledar irányában próbálja megtartani a védelmet. A katonák között vannak sebesültek, ők minden szükséges orvosi ellátást megkapnak" - mondta el a tudósító.

 

10:20
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Drónok támadták meg Gubkin városát

Drón támadta meg a belgorodi Gubkin városát - jelentette Vjacseszlav Gladkov kormányzó a Telegram csatornáján.

A kormányzó szerint a készülék leesésekor három lakóház, tíz autó és hat lakás ablaka sérült meg.

A következményekkel kapcsolatos információk tisztázása folyamatban van. Az operatív szolgálatok a helyszínen dolgoznak – tette hozzá Gladkov.

11:07
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna drónokkal támadta Oroszországot

Szeptember 23-án az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) nyolc repülőgép-típusú pilóta nélküli légi járművet indítottak két orosz régió ellen – jelentette be az orosz védelmi minisztérium a Telegramon.

Amint a minisztérium tisztázta, a szolgálati légvédelmi rendszerek négy-négy drónt tartóztattak fel Belgorod és Kurszk régiók felett. A drónok megsemmisítésének területéről és a lehetséges helyszíni következményekről nem hoztak nyilvánosságra részleteket.
 

11:55
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán veszteségek Kurszkban

Az orosz ejtőernyősök megakadályozták, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) mélyen betörjenek a Kurszk régióba – számolt be a RIA Novosztyi.

Az északi csapatcsoport katonái felszerelésükkel együtt eltalálták az ukrán harcosokat, két harckocsit és négy Kozak páncélozott harcjárművet hatástalanítottak és megsemmisítettek az orosz régió határ menti területein.

Korábban az Akhmat különleges erők parancsnoka, az orosz védelmi minisztérium katonai-politikai főigazgatóságának helyettes vezetője, Apti Alaudinov vezérőrnagy azt mondta , hogy az ukrán fegyveres erők egyre aktívabbak a Kurszk régióban.
 

12:59
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Nagyszabású támadás érte Kurakhove települést

Nagyszabású támadás érte Kurakhove települést. Ukrajna 79. dandárja közzétett egy videót a Donyeck megyei Kurakhove közelében lévő „masszív” orosz támadásról. A videó itt tekinthető meg!

13:59
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napok eseményei

Az elmúlt napokban az orosz erők a déli Donyeck megye nagyobb területeire csaptak le, Selydove-tól Kurakhove-ig és Vuhledar-ig. Miközben Zelenszkij az USA-ba látogatott, ahol bemutatja béketervét.

14:46
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna több száz katonát veszített

Az ukrán fegyveres erők Kurszk irányában több mint 340 katonát veszítettek – jelentette az Orosz Védelmi Minisztérium.

„Elfogták az ukrán fegyveres erők egyik katonáját” – tette hozzá a minisztérium. 

15:22
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Egy drónt semmisítettek meg a Kurszk régió felett

Az orosz légvédelmi rendszerek újabb ukrán drónt semmisítettek meg a Kurszk régió felett - jelentette az Orosz Védelmi Minisztérium.

Szeptember 23-án, moszkvai idő szerint 13 óra 10 perckor leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy repülőgép-típusú UAV-val terrortámadást hajtsanak végre az Orosz Föderáció területén lévő objektumok ellen. Az ukrán pilóta nélküli légi járművet a szolgálati légvédelmi rendszerek semmisítették meg Kurszk régió területe felett

– írták.

16:19
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Herszont támadta

Oroszország Herszont támadta, a lövöldözések és légitámadások során károk keletkeztek lakóépületekben, egy 61 éves nő meghalt, hét ember pedig megsebesült 

- közölte Olekszandr Prokudin kormányzó.

16:43
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Rakéták és drónok Ukrajna felett

Az ukrán légierő a Telegramon közölte, hogy az éjszaka folyamán két irányított rakétát és négy drónt észleltek Ukrajna légterében.

A drónok közül hármat a légvédelem lőtt le Szumi régióban, míg a másik drón és két irányított rakéta nem érte el célját 

– tették hozzá.

17:12
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint ötven civil halt meg a kurszki betörés kezdete óta

Legalább 56 civil meghalt és további 266 ember megsebesült a nyugat-oroszországi Kurszk megye ellen indított ukrán offenzíva héthetes időszakában - közölte hétfőn az orosz külügyminisztérium. Kijev augusztus 6-án, az orosz-ukrán háború kezdete után több mint két évvel hajtotta végre az orosz határon átnyúló támadását

Az ukrán erők továbbra is a kurszki régióban tartózkodnak.

romosház
Légicsapástól megrongálódott lakóház Kurszkban.
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Az orosz külügyminisztérium a szeptember 5-éig tartó időszakot vizsgálva korábban 31-re becsülte az ukrán betörés civil halálos áldozatainak a számát.

 A hétfőn közzétett, új adatok már a szeptember 20-áig tartó időszakra vonatkoznak.

18:00
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Hét orosz légicsapás érte Zaporizzsját, épületek rongálódtak meg

Ivan Fedorov, Zaporizzsja megye kormányzója a Telegramon arról számolt be, hogy Zaporizzsját és a várost környező területet legalább hét orosz légicsapás érte, amelyekben 

13 lakóház, oktatási intézmény, gépkocsik, garázsok és magánlakások rongálódtak meg. 

Tájékoztatása szerint Oroszország az elmúlt napon összesen 363 légi és szárazföldi csapást mért 12 településre a régióban, amelynek Zaporizzsja város a közigazgatási központja.

A mentők több megrongálódott lakóházból evakuálták a lakókat - írta az ukrán belügyminisztérium a Telegramon.

18:47
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Túszok Szudzsa városában

A külügyi tárca jelentése szerint eddig 131 ezer civil kényszerült elhagyni lakóhelyét Kurszk megye legveszélyesebb területein. 

A jelentésben azzal vádolták meg az ukrán erőket, hogy 70-120 civilt továbbra is fogva tartanak Szudzsa városában.

 

19:23
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukránok Horlivkát támadták

Az ukrán katonák hétfőn ismét 155 milliméteres NATO lövedékekkel támadták Horlivka központját – jelentette Telegram csatornáján a DPR képviselete.

Hétfőn korábban a képviselet arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők a nap eleje óta 10 darab, 155 milliméteres NATO lövedéket lőttek ki Horlivkára.

Ukrainian military training at the Northern border with Russia
Képünk illusztráció! Fotó: AFP/ GIAN MARCO BENEDETTO

 

20:01
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Európa biztonságát újra kell gondolni

Európában új biztonsági architektúrára van szükség - jelentette ki hétfőn az orosz elnöki szóvivő. Dmitrij Peszkov sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva 

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök azon kijelentésére reagált, mely szerint az ukrajnai háború lezárása után Európának újra kell gondolnia kapcsolatait Oroszországgal.

A szóvivő hozzátette, hogy az új európai biztonsági stratégiába egy olyan garanciarendszert is be kell majd építeni, amely Oroszország biztonságát is szavatolná.

20:39
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Peszkov reagált az ukrán győzelmi tervre

Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek a háború lezárására kidolgozott győzelmi tervével kapcsolatban Dmitrij Peszkov elmondta, hogy 

a Kreml a tervet csak annak hivatalos megjelenését követően fogja tanulmányozni, mivel egyelőre csak ellentmondásos és bizonytalan sajtóinformációk állnak rendelkezésre, s ezért Oroszország óvatosan kezeli ezt a kérdést.

Az ukrán elnök kedden részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának Ukrajnával foglalkozó ülésén, majd csütörtökön Joe Biden amerikai elnöknek kívánja elsőként bemutatni az ukrajnai háború lezárására kidolgozott "győzelmi tervét", amellyel további támogatásokra szeretné ösztönözni Ukrajna nemzetközi partnereit.

21:09
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukránok négy települést támadtak Belgorodban

Ukrán drónok négy települést támadtak meg a belgorodi régióban, az előzetes adatok szerint nem volt halálos áldozat – közölte Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója.

Belgorod régióban egy drón eltalált egy mozgó autót, de a sofőr nem sérült meg. Egy másik drón egy szántóföldön dolgozó kombájnt talált el

- írta a kormányzó.

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború, Vovcsanszk
Rommá lőtt épületek.
Fotó: Armed Forces of Ukraine / AFP / Armed Forces of Ukraine / AFP

 

21:29
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Megsérült egy fontos infrastrukturális létesítmény Zaporizzsjában

Robbanások következtében megsérült egy kritikus infrastrukturális létesítmény az ukrán ellenőrzés alatt álló Zaporizzsja városában – közölte a regionális katonai igazgatás Kijev által kinevezett vezetője, Ivan Fedorov.

❗️ Внаслідок нічних авіаударів по Запоріжжю травмовано 17 людей, з них одна дитина. На місцях працювали рятувальники,...

Posted by МВС України on Monday, September 23, 2024
21:56
szeptember 23, 2024
Vágólapra másolva!

Veszélyes vegyszerekkel bevont tárgyakat találtak Horlivkában

Horlivka polgármestere, Ivan Prihodko a Telegram csatornáján arról számolt be, hogy előfordultak olyan esetek az elmúlt hetekben, hogy tárgyakat találtak, amelyek veszélyes anyagokkal voltak bevonva és kémiai úton égési sérüléseket okoztak.

Az ukránok új hadviselési módszerekhez folyamodnak a civilek ellen. Feljegyeztek olyan eseteket, amikor veszélyes vegyszerekkel bevont tárgyakat (mobiltelefonokat, pénztárcákat, öngyújtókat, csokoládékat stb.) találtak a katonánink  

– írta a polgármester.

04:42
szeptember 24, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!