Kiderült, ott lesz-e Oroszország a békecsúcson

Vágólapra másolva!
Oroszország képviselői nem vettek és nem is fognak részt venni a „burgenstocki folyamat” keretében tartott találkozókon – mondta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő, utalva a svájci Bürgenstockban tartott első békecsúcsra. Szerinte az úgynevezett második csúcstalálkozó csak a „teljesen életképtelen Zelenszkij-formulát” akarja megtárgyalni.
Vágólapra másolva!

A szóvivő arra reagált, hogy Volodimir Zelenszkij az Európai Bizottság elnökével tartott találkozója után arról beszélt, akár már novemberben sor kerülhetne egy újabb békecsúcsra az orosz fél részvételével - írja a Magyar Nemzet.

Ennek semmi köze a konfliktus rendezéséhez. Ez az angolszászok és ukrán bábjaik csalásának újabb megnyilvánulása. Az úgynevezett második csúcstalálkozó ugyanazt a célt követi – a teljesen életképtelen "Zelenszkij-formulát" akarja végigvinni, és a világ többségének támogatását megszerezni, majd Oroszországnak egy kapitulációs ultimátumot benyújtani. Mi nem veszünk részt ilyen "csúcstalálkozókon"

– mondta Marija Zaharova.

MariaZaharova
Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője

A külügyi szóvivő ugyanakkor azt is mondta, nem mondanak le a válság politikai és diplomáciai rendezéséről, és készek megvitatni a valóban komoly javaslatokat, amelyek figyelembe veszik a helyszínen kialakult helyzetet és a kialakuló geopolitikai realitásokat. Mint mondta, lehetetlen igazságos és fenntartható rendezést elérni Oroszország és érdekeinek figyelembevétele nélkül.

„Kijev és a Nyugat azonban nem a békében gondolkodik. Nekik háborúra van szükségük. Ezt bizonyítja az ukrán fegyveres erők kurszki inváziója és az, hogy Zelenszkij engedélyért könyörög, hogy nagy hatótávolságú NATO-fegyverekkel támadhassa Oroszország belsejét” – mondta Zaharova, aki szerint ez terrorizmus az orosz lakossággal szemben: „Nem fogunk terroristákkal beszélni” - tette hozzá.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!