Egy amerikai férfi összetörte a barátnője kocsiját, majd rálőtt a rendőrökre

Eddie James Freeman III, bűncselekmény, EddieJamesFreemanIII
Fotó: Getty Images
Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy 23 éves férfit szeptember 24-én, ugyanis 3 nappal korábban rálőtt a rendőrökre. Mindezt azután, hogy összetörte volt barátnője autóját, mert nem tudta elfogadni, hogy a nő véget akart vetni a kapcsolatuknak.
Vágólapra másolva!

Június 21-én, este 10 óra után egy Dowling Avenue közelében történt lövöldözéshez riasztották a minnesotai rendőröket. Amikor a helyszínre értek, akkor már azt látták, hogy helyi rendőr a helyszínen van, az autóján pedig lövésnyomok voltak. A lövöldözésben nem sérült meg senki. 

Mint kiderült, egy 23 éves férfi, Eddie James Freeman lövöldözött. Ahogyan a Fox9 is megírta, 

Vange Steeg rendőr egy baleset ügyében akart vele szemben intézkedni, mire Freeman fegyvert rántott, és lőtt.

Egy szemtanú értesítette a rendőröket, akik tömegével vonultak a helyszínre. 

Freeman addigra eldobta a fegyvert, és amikor a rendőrök körbe vették őt, rájuk támadt, egyiküket arcon is köpte.

Hamarosan kiderült, hogy 

még röviddel a lövöldözés előtt Freeman szándékosan összetörte volt barátnője autóját, miután a nő közölte, hogy véget akar vetni a kapcsolatuknak.

Az esetet követően Freeman ellen nyomozás indult a minnesotai rendőrségen. 

image

Szeptember 24-én gyorsított eljárásban emeltek vádat ellene hivatalos személy elleni erőszak, veszélyes fegyverrel elkövetett támadás és testi sértés miatt. 

Ahogyan a WCCO News is megírta, Freemant letartóztatták, jelenleg a Hennepin börtönben tartják fogva, ahonnan 300 ezer dollár óvadék fejében szabadulhat. Szeptember 25-én szerdán kell bíróság elé állnia.

A nyomozás folytatódik.

Eddie James Freeman III, bűncselekmény, EddieJamesFreemanIII
Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

Néhány hónappal ezelőtt a rendőrökre lőtt egy budapesti férfi is, miután betört apja lakásába, és azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz. Az apa ekkor hívta a rendőröket, akikre a fia egy gázpisztollyal rátámadt, majd bezárkózott a lakás fürdőszobájába. Végül a rendőrök betörték a fürdőajtót és gáz spray-vel lefújták az őrjöngő férfit, ezután pedig kényszerintézkedéssel tudták kihozni a fürdőszobából.

Augusztusban egy migráns férfi birkákat lopott egy helyi gazdától az egyik bosznia-hercegovinai településen, majd amikor a rendőrök megtalálták, és intézkedni akartak vele szemben, a migráns fegyvert rántott, és feléjük lőtt egy automata fegyverrel, majd két kézigránátot is feléjük dobott. Csak a szerencsének köszönhető, hogy végül egyikük sem sérült meg.

Az M5-ös autópályán többször is előfordult, hogy menekülő embercsempészek lőttek a rendőrökre. Az egyik ilyen eset 2022 novemberén, a Nagykőrösi útnál történt.

Egy nógrádi férfi légpuskával lőtt mellkason egy rendőrt, miután azzal fenyegetőzött, hogy megöli a szomszédait. Szintén fegyverrel támadt a rendőrökre három évvel ezelőtt egy nyírbátori férfi is, így próbálta megakadályozni, hogy azok a fiával szemben intézkedjenek.

Forrás: People

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!