Terrorista merénylet készült Ferenc pápa ellen

Ferenc,pápa,gyűjtés
Fotó: MTI/AP/Gregorio Borgia
Vágólapra másolva!
Az olasz sajtó arról számol be, hogy terrortámadást terveztek a katolikus egyházfő ellen Indonéziában, a szentatya 45-dik apostoli látogatásán. Hét terrorgyanús személyt tartóztattak le Indonéziában merénylet gyanújával.
Vágólapra másolva!

Meg akarták gyilkolni, vagy megsebesíteni Ferenc pápát

 - közölte az indonéziai terrorista ellenes egység nyomán az olasz sajtó. A hatóságok hét személyt fogtak el, akik feltehetően terrorista merénylet végrehajtását készítették elő az katolikus egyházfő ellen - számolt be a történtekről a Hír Tv

Az egyik személy otthonában drónt, nyilakat, valamint iszlám propagandát tartalmazó röpcédulákat találtak. A kivizsgálások folyamatban vannak, a hatóságoknak egyelőre nem sikerült megállapítaniuk, hogy összehangolt támadást készítettek-e elő, azaz a gyanúsítottak kapcsolatban álltak-e egymással, bár nehéz elképzelni, hogy önálló akcióra készültek volna. 

Mind a hét letartóztatott személy esetében bebizonyosodott, hogy dinamit támadással fenyegetőző üzeneteket tettek közzé a világhálón Ferenc pápa első hivatalos beszédének elhangzása közben, amelyet szerdán reggel Dzsakartában, az elnöki palotában intézett a politikai vezetőkhöz. 

Az antiterrorista csoport szóvivőjének beszámolója szerint a letartóztatott személyek egyike maga jelentette be a Youtube csatornán, hogy terrorista támadást fog elkövetni a pápa ellen, érdemes követni az eseményeket. 

A sikeres megelőzésnek köszönhetően a szentatya jól van és folytatja 45-dik apostoli látogatását egészen szeptember 13-ig.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!