Véres támadást indított Izrael a Hezbollah ellen

Légitámadásban megsérült épület Libanonban
Légitámadásban megsérült épület Libanonban
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az éjszaka folyamán is támadta Izrael a Hezbollah síita terrorszervezet állásait Libanonban. Az amerikai védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy nem nyújt támogatást a zsidó államnak a Libanon elleni művelethez, és diplomáciai megoldás elérésére törekszik.
Vágólapra másolva!

Folytatta a Hezbollah síita terrorszervezet állásainak bombázását Izrael – számolt be róla az izraeli hadsereg közlésére hivatkozva a The Times of Israel izraeli napilap. A zsidó állam vadászgépei Libanon déli és keleti részén hetvenöt célpontra mértek csapást, amelyek közt fegyverraktárak, töltött rakétavetők, a terrorcsoport által használt épületek is voltak.

A kelet-libanoni Bekaa-völgyben 12 halottról és 73 sebesültről, a dél-libanoni Nabatiehben 20 halottról és legalább 88 sérültről számoltak be a hatóságok az elmúlt közel egy év leghevesebb tűzpárbajában – írja az Al-Dzsazíra pánarab hírportál. A Hezbollah ballisztikus rakétát lőtt ki Tel-Aviv felé.

Az amerikai védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy nem nyújt hírszerzési támogatást Izraelnek a Hezbollah elleni libanoni hadműveleteihez. Az Egyesült Államok minél gyorsabban diplomáciai megoldás elérésére törekszik – hangsúlyozta Sabrina Singh, a Pentagon szóvivője.

Mint arról beszámoltunk, az Egyesült Államok és Franciaország közös közleményben szólította fel a feleket egy 21 napos, azonnali hatályú tűzszünetre. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!