Újabb orosz térségben rendeltek el veszélyhelyzetet

Vágólapra másolva!
Venyamin Kondratyev arról számolt be a Telegram-csatornáján, hogy az oroszországi krasznodari határterület tyihorecki járásában rendkívüli állapotot vezetett be miután ukrán pilóta nélküli repülőgépek támadták meg a régiót.
Vágólapra másolva!

A régió vezetője ugyanakkor kiemelte, hogy jelenleg a helyi lakosságot nem fenyegeti veszély. Kondratyev szerint a szükségállapotra azért volt szükség, hogy mg tudják szervezni az emberek megsegítését és az "incidenssel kapcsolatos összes kérdés azonnali megoldását".

Utasításomra a kényelmesebb körülmények érdekében a járás ideiglenes szállásközpontjaiból a lakosokat szállodákba szállították: 62 embert a Tyihorecki járásban, a Viszelki járásban pedig 39 főt. A többi polgár rokonokhoz költözött át”

 - jegyezte meg a krasznodari kormányzó.

Hangsúlyozta, hogy a szállodák pszichológiai és orvosi segítséget, valamint meleg ételt biztosítanak a polgároknak - írta meg a lenta.ru.

Mint ismert, a mai napon két ukrán drónt lőttek le a régió felett ami után a pilóta nélküli repülőgépekből törmelékek hullottak le és tűz keletkezett, majd az átterjedt robbanásveszélyes tárgyakra is amik felrobbantak. Ezt követően kezdték meg a Tyihorecki kerületből a helyi lakosok evakuálását. 

A krasznodari határterület Tyihorecki kerületének evakuált lakói az előzetes adatok szerint két napon belül hazatérhetnek 

mondta Szergej Shtrikov, a régió polgári védelmi és rendkívüli helyzetek minisztere. A tisztviselő tisztázta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők támadása és a dróntörmelékek lezuhanása utáni robbanások abbamaradtak, ugyanakkor szükség van aknamentesítésre. Megígérte, hogy mindenki, aki a veszélyzónában tartózkodik, kártérítést fog kapni.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!