Súlyos kérdésben hazudott Zelenszkij - itt vannak a pontos részletek

Vágólapra másolva!
Az UNIAN ügynökség Telegram-csatornáján közölte Volodimir Zelenszkij legújabb bejelentését. Eszerint Kijev jelenleg egy olyan terven dolgozik, amely az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalások megtartásának kiindulópontja és alapja lesz. Ez viszont hazugság, hiszen az ukrán elnök eközben folyamatosan arról győzködi a nyugati szövetségeseket, hogy az általuk kapott fegyverekkel Oroszországot bombázhassák.
Vágólapra másolva!

Az ukrán vezető szerint a dokumentum három pontja már készen van. Kijelentette, hogy annak elkészülte után Kijev kész lesz párbeszédet folytatni Moszkvával „bármilyen formátumban és bármelyik képviselőjével”. 

November elején az egész terv készen lesz” 

- mondta a politikus.

A lenta.ru közölte, hogy Volodimir Zelenszkij arról is beszélt, hogy Ukrajna számos nyugati partnere azt szeretné, ha a következő „békecsúcson” orosz képviselők is részt vennének. Az első ilyen konferenciát még idén júniusában tartották Svájcban, de azon nem voltak orosz diplomaták.

Korábban a Donyecki Népköztársaság vezetője, Denisz Puskin az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalások kilátásairól beszélt. Véleménye szerint nem valószínű, hogy a közeljövőben egy ilyenre sor kerülhet.

Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, Ukrajna a napokban arra kérte a nyugati szövetségeseit, hogy engedélyezzék számára, hogy a tőlük kapott rakétákkal megtámadhasson orosz területeket is. 

Ezzel a lépéssel azonban a békével szemben éppen egy világháború kirobbanását veszélyeztetné, így pedig a legújabb bejelentése a béketervről egyértelmű hazugság.  

Az ukrán elnök emellett a napokban arról beszélt, hogy "teljesen készen van" az Oroszország elleni győzelmi terve, ami ismét megerősítette, hogy semmilyen béketervet nem akar elfogadni, folytatni akarja a háborút.

A békének nincs és nem is lehet más megoldása, a háború bármilyen módon történő befagyasztása vagy egyéb manipuláció csak későbbre halasztja az orosz agressziót"

- mondta Zelenszkij.

Mint ismert, Vlagyimir Putyin orosz elnök világossá tette, hogy amennyiben ezt a lépést megengedik Kijevnek, akkor attól a pillanatól kezdve úgy fog tekinteni a NATO-ra mint amely belépett vele szemben a háborúba. A napokban az orosz Állami Duma elnöke, Vjacseszlav Volodin is kifejtette a véleményét. Szerinte az Egyesült Államok, Franciaország és Németország vezetőinek cselekedetei nukleáris háborúhoz vezethetnek, mivel egy újabb világháború egyben atomháborút is jelentene. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!