A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Amerika nem akar győzni, magát sem tudja megvédeni

Joe, Biden, Németország,  Ramstein, légibázis,  2023.10.18.,
US President Joe Biden speaks to the press aboard Air Force One during a refueling stop at Ramstein Air Base on October 18, 2023 as he returns from a visit to Israel. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Rebecca Koffler, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma hírszerző ügynökségének egykori tisztviselője Joe Biden amerikai elnök hibáit sorolta fel az orosz különleges katonai művelettel összefüggésben - írja a Lenta.ru. A Pentagon volt titkosszolgálati tisztje szerint Bidennek nem sikerült kialakítania az Egyesült Államok védelmét az orosz támadásokkal szemben.
Vágólapra másolva!

Megjegyezte, hogy a Fehér Ház vezetője óvatos volt az Egyesült Államok sebezhetősége ellenére. „Biden az ukrajnai válság minden szakaszában az „eszkaláció ellenőrzése" stratégiáját választotta, amely

– mondta Koffler.

Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Biden hibái között a Pentagon volt hírszerző tisztje azt is megemlítette, hogy

nem sikerült ellenintézkedéseket kidolgozni az amerikai műhold- és kommunikációs hálózatok orosz támadásokkal szembeni védelmére.

Koffler szerint Biden korábban figyelmen kívül hagyta „az Oroszország által jelentett hosszú távú fenyegetésről szóló kritikus hírszerzést" is.

Korábban George Beebe, a CIA volt oroszországi főelemzője azt mondta, hogy Joe Biden hibát követett el, amikor azt hitte, hogy Oroszország ambíciói miatt indított katonai offenzívát Ukrajnában, nem pedig alapvető érdekei miatt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!