Az izraeli hadsereg bevonult Dél-Libanonba, a Hezbollah rakétákkal lövi Izraelt

Az izraeli támadások folytatódnak Libanon ellen
Az izraeli támadások folytatódnak Libanon ellen
Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg szárazföldi csapatokkal szállta meg Libanon déli részét egy „helyileg korlátozott” hadművelet keretében. A hadsereg „célzott” rajtaütésekről beszél a Hezbollah célpontjai ellen az izraeli határhoz közeli falvakban.
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg közlése szerint szárazföldi hadműveletet indított a Hezbollah terrorszervezet ellen Dél-Libanonban. A hadsereg ezt ma kora reggel jelentette be az X-en.

Néhány órával ezelőtt „pontos hírszerzési információk alapján korlátozott, lokalizált és célzott szárazföldi támadás kezdődött az Irán-barát Hezbollah milícia dél-libanoni terrorista célpontjai és infrastruktúrája ellen”.

A légierő és a tüzérség is támogatja a szárazföldi erőket

Az izraeli légierő és a tüzérség precíz támadásokkal támogatta a szárazföldi erőket a térségben lévő katonai célpontok ellen, és a hadsereg mindent megtett, hogy megvédje Izrael polgárait, és hogy az észak-izraeli lakosok visszatérjenek otthonaikba. A hadművelet a Gázai övezetben a Hamász elleni harcokkal párhuzamosan és más területeken is folytatódik, írta a Tagesschau.

Izrael lehetővé akarja tenni annak a 60 ezer izraelinek a visszatérését, akiket a Hezbollah támadásai miatt hónapok óta kitelepítettek a határ menti területekről.

Rakéták Izraelre

Kedd kora reggel rakétákat lőttek ki Izraelre is. A hadsereg bejelentette, hogy mintegy tíz rakétát fogtak el az észak-izraeli Meron térségében. Néhány nyílt terepen csapódott be. Emellett a légvédelem nemrég elfogott egy drónt több tucat kilométerre Közép-Izrael partjaitól.

Izrael és a síita Hezbollah milícia a gázai háború közel egy évvel ezelőtti kezdete óta rakétákkal és tüzérségi fegyverekkel lövi a határ túloldalát. A konfliktus az utóbbi időben drámaian kiéleződött, és az izraeli hadsereg saját beszámolója szerint napok óta tömegesen támadja a szomszédos országban lévő célpontokat, köztük a Hezbollah fegyverraktárait. Libanon több száz halottról és sebesültről számolt be. Az izraeli hadsereg a közelmúltban légicsapásokban megölte Hasszán Naszrallah Hezbollah-vezetőt.

Az izraeli légierő korábban ismét bombázta a libanoni főváros, Bejrút egyik déli külvárosát. Izraeli források szerint az offenzíva elsősorban a Hezbollah elit egységeihez tartozó létesítmények ellen irányult. A szárazföldi offenzíva célja, úgy fogalmaztak, nem a terület elfoglalása, hanem katonai célpontok megsemmisítése.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!