Gyakorlat közben zuhant le egy katonai repülő

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok nyugati partján, Washington államban gyakorlatozott a haditengerészet egyik repülője, amikor eddig ismeretlen okok miatt lezuhant. A roncsot, valamit a gépet vezető pilótát és egy tisztet jelenleg is keresik.
Vágólapra másolva!

Az eddigi információk szerint kedden délután azt közölte a Whidbey Island-i haditengerészeti légibázis, hogy egy Boeing repülőjük lezuhant Mount Rainertől keletre. A hatóságok azt jelentették, hogy a légitámaszpontról több mentőakciót is indítottak a személyzet megtalálására, valamint a baleset helyszínének megvizsgálására – írja a Bors

A gépen utazott a pilóta, valamint egy tiszt. Arról egyelőre nincs információja a haditengerészetnek, hogy ők időben el tudták-e hagyni a gépet.

FA-50,harci,repülőgép
Képünk illusztráció 
Fotó: AFP

A CBS katonai elemzője, Jeff McCausland elmondása szerint 

a szokásos katonai kiképzési repülések épp annyira veszélyesek, mint az éles bevetések.

A keresést még éjjel sem fejezték be, több mint 60 kilométeres részt vizsgálnak át. A keresést nagyban nehezíti, hogy a gép alacsonyan és nagyon gyorsan repült. Az baleset körülményei egyelőre ismeretlenek, ahogy azt sem lehet tudni, hogy a két katona túlélte-e. 

Ahogy azt korábban megírtuk, egy váratlan telefonhívás hozott megnyugvást egy indiai családnak, akik több mint öt és fél évtizede vártak arra, hogy testvérük, Thomas Cherian, sorsa kiderüljön. Cherian, az indiai hadsereg egyik műszaki szakembere, azon 102 utas között volt az Indiai Légierő AN-12 típusú repülőgépén, amely 1968-ban a Himalájában zuhant le rossz időjárási körülmények miatt. A repülőgép a Rohtang-hágó fölött repült, amikor eltűnt a radarokról. Az eltűnt gép sorsa évtizedeken át rejtély maradt, mígnem 2003-ban egy hegymászó csapat megtalálta az egyik utas holttestét. Amikor a hír eljutott a családhoz, úgy érezték, mintha „56 év fojtogatása hirtelen elpárolgott volna”. 

Augusztusban lezuhant egy kisrepülő kedden a nyugat-texasi Odessában. Szemtanúk szerint a gép nehezen tudott emelkedni, miután felszállt egy odesszai repülőtérről, majd nekiütközött egy villanyvezetéknek, majd a hatóságok elmondása alapján reggel 7 órakor lezuhant egy sikátorban. A gépen utazó mindkét ember meghalt.

Egy éve egy kisrepülő zuhant le Szlovákiában. A gép egy családi ház kerítésének közelében ért földet. A balesetben két férfi meghalt. 

Denverben golfpályára zuhant egy repülőgép. A gépen utazó két ember túlélte a balesetet. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!