Bejelentést tett az ENSZ-ben az Egyesült Államok, Iránról van szó

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete felszólalt és elítélte Irán Izrael elleni rakétatámadását. Elmondta, hogy ez elfogadhatatlan cselekedet volt és további szankciókat helyezett kilátásba.
Vágólapra másolva!

Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete elítélte Irán Izrael elleni rakétatámadását, és kijelentette, hogy további szankciók jönnek az ország ellen. 

Szerencsére, és az Egyesült Államok és Izrael szoros együttműködésének köszönhetően Irán nem érte el a céljait"

- mondta az ENSZ-ben. Az amerikai nagykövet szerint Irán támadása nem védekezés volt. 

Az IRGC [Iráni Iszlám Forradalmi Gárda] nem egy másik tagállam fenyegetésétől védte Iránt (...) Ehelyett az IRGC a Hezbollahhal való szolidaritásból cselekedett, miután megölték [a Hezbollah vezetőjét, Hasszán Naszrallahot, aki egy olyan terrorista csoportot vezetett, amelynek a kezéhez amerikaiak, libanoniak és izraeliek ezreinek a vére tapad."

Elmondta, hogy ez elfogadhatatlan, és hangsúlyozta, hogy a Biztonsági Tanács tagjaiként kollektív felelősségük, hogy további szankciókat szabjanak ki az IRGC-re a terrorizmus támogatása és a sok megállapodás semmibe vétele miatt - írja az Al Jazeera.

Korábban arról is írtunk, hogy az izraeli hadsereg bevonult Dél-Libanonba, ami miatt az ENSZ-főtitkár haladéktalan tűzszünetre szólított fel. A pusztítás mértékét a fotók sem adják vissza teljesen. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!