Újabb bombafenyegetés Szlovákiában, több épületet kiürítettek

Vágólapra másolva!
Újabb bombafenyegetés Szlovákiában: hétfőn a Pénzügyi Igazgatóság kapott megfélemlítő e-mailt Pozsonyban.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi szóvivő szerint az üzenet feladója közölte, hogy bomba van a Pénzügyi Igazgatóság egy nem pontosított épületében, egy másik pedig „egy autó alatt található a parkolóban”. 

Az üzenet szövege azt sugallja, hogy mindez egy válaszreakció lehetett az igazgatóság bűnügyi osztályának elmúlt napokban végrehajtott három sikeres akciójának egyikére.

A Pénzügyi Igazgatóság a rendőrség fegyveres egységeivel elkezdték az épületek, helyiségek átvizsgálását. Az intézményi épületekben keddtől folytatódhat a munkavégzés.

A rendőrség vizsgálat alá vette az elektronikus nyomokat, amiket az elkövető hagyott maga után. A szóvivő arra hívta fel a figyelmet, hogy a felelőtlen cselekedet miatt a hatóság egységeit elvonják más, valóban fontos ügyektől - írja a Paraméter.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, Szlovákiában május óta küldözgetnek bombafenyegetéseket e-mailben a különféle intézményeknek. Először egy iskola kapott fenyegető e-mailt, majd más iskolák is kaptak később hasonló levelet. Ezután pedig a szlovák bankok, majd a bíróság, illetve a Pozsonyi Műszaki Egyetem, a pozsonyi repülőtér, de még maga a szlovák kormány is kapott levelet. A szlovák hatóságok az összes esetet kivizsgálták, azonban bombát egyszer sem találtak, mint ahogy az elkövetőket sem kerítették kézre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!