Felmenthetik Madeleine McCann gyilkosát

Vágólapra másolva!
Felmenthetik Christian Brücknert, aki továbbra is a Madeleine McCann-ügy fő gyanúsítottja és jelenleg is börtönbüntetését tölti nemi erőszak miatt.
Vágólapra másolva!

A 2007-ben eltűnt hároméves brit kislány, Madeleine McCann eltűnésének fő gyanúsítottját, Christian Brückner szexuális bűncselekmények elkövetésének sorozata alól felmentették egy a McCann-ügytől független perben.

A 47 éves férfi már hét éve tölti börtönbüntetését Németországban. 

2000 és 2017 között megerőszakolt három nőt, majd kiderült, hogy két gyereket szexuálisan is bántalmazott.

A börtönben egyik cellatársa szerint arról dicsekedett, hogy a 2007-ben eltűnt hároméves kislány Madeleine McCann eltűnéséhez is köze van. 

Pénzt keresett. Azt mondta, hogy nem talált pénzt, de talált egy gyereket és elrabolta. Azt mondta, hogy két órával később rendőrök és kutyák jelentek meg mindenhol, így aztán elmenekült és a gyereket magával vitte. Megkérdezte, hogy egy gyerek DNS-ét ki lehet-e nyerni a föld alatti csontokból.

 - áll a Daily Mail közleményében a cellatárs vallomása. 

A német rendőrség 2020-ban nyilvánította halottnak a kislányt. 

Madeleine McCann néhány nappal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án, egy családi nyaralás során tűnt el egy szállodai szobából, miközben szülei a közelben vacsoráztak barátaikkal.

Brückner ellen nem emeltek vádat Madeleine McCann ügyében. Korábban megírtuk, hogy a férfinak a héten kell bíróság elé állnia. Brückner ügyvédei azzal érveltek, hogy bizonyítékok hiánya miatt fel kell menteni a vádlottat, amit egy független bíróság meg is tett, de az ügyészek az észak-németországi braunschweigi bíróságtól további 15 év börtön kiszabását kérték.

Az ügyvédei szerint nem sikerült rábizonyítani egy 70 év körüli asszony és egy 14 éves lány megerőszakolását.  Az egyik koronatanú azonban azt mondta a tárgyaláson, hogy betört

Brückner portugáliai otthonába és olyan videókat talált, amelyeken egy 70-80 év közötti nő és egy lány megerőszakolása szerepelt. 

Egy ír nő később azt mondta a bíróságnak, hogy 21 éves korában megerőszakolta egy álarcos férfi, aki 2004-ben tört be portugáliai lakásába.

A per februárban kezdődött, és a nyár folyamán a bíróság feloldotta az üggyel kapcsolatos elfogatóparancsot, amely egyes megfigyelők szerint Brückner felmentésének korai jele - írja a BBC.

A braunschweigi bíróság által 2019-ben kiszabott hétéves börtönbüntetése jövő szeptemberben jár le.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!