Váratlan fordulat: újabb ország küldene különleges katonákat az ukrán frontra

Vágólapra másolva!
A NewsPim nevű dél koreai hírügynökség szerint az ország specialistákat akar küldeni az ukrán frontra, hogy Kijevnek segítsenek.
Vágólapra másolva!

Az Origo is beszámolt róla, hogy Észak-Korea katonákat küldött a frontra, hogy az oroszok oldalán harcoljanak. Az első egységek már megérkeztek, összességében pedig 10-12 ezer észak-koreai katonára számítanak. 

A NewsPim most arról ír, hogy Szöul is fontolgatja, hogy specialistákat küldjön a frontra, akik majd Kijevnek segítenének az észak-koreai taktika megismerésében, illetve fordítóként is tevékenykednek majd, ha észak-koreai katonák esnek fogságba. 

A dél-koreai védelmi minisztérium nemrég emlékeztetett, hogy Észak-Korea és Oroszország új szerződést írtak alá, amely szerint a két ország segít egymásnak egy esetleges háború esetén.

Megírtuk, hogy Jun Szogjol dél-koreai elnök rendkívüli biztonsági ülést hívott össze a hírszerzési, katonai és nemzetbiztonsági vezetőkkel, hogy megvitassák az észak-koreai katonák esetleges ukrajnai jelenlétének következményeit. Ennek eredményeként születhetett meg a döntés, hogy Szöul Ukrajnában próbál meg fellépni északi szomszédja ellen. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!