Donald Trump szerint Tim Walz kizárta magát az alelnökjelöltségből

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Mindkét elnökjelölt reagált az alelnökjelölti vitában elhangzottakra. Míg Kamala Harris alelnök, demokrata elnökjelölt megelégedett azzal, hogy egyszerűen szélsőségesnek nevezte J. D. Vance ohiói szenátort, a Republikánus Párt alelnökjelöltjét, Donald Trump volt amerikai elnök folyamatosan kommentálta az elhangzottakat.
Vágólapra másolva!

Az alelnökjelölti vitát a két elnökjelölt is figyelemmel kísérte, és kommentálta is a közösségi médiában. Kamala Harris alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje esetében ez kimerült abban, hogy alelnökjelöltje, Tim Walz minnesotai kormányzó kampánycsapatának posztjait osztotta meg. Az egyetlen saját megnyilvánulásában „szélsőségesnek” titulálta J. D. Vance-t, aki „elhatározta, hogy megfoszt minket a legalapvetőbb szabadságjogainktól”.

Donald Trump jóval aktívabbnak bizonyult riválisánál. Megjegyezte többek között, hogy Walz milyen sok jegyzetet készít a vita folyamán.

Hangot adott felháborodásának azzal kapcsolatban, hogy a vita egyik műsorvezetője hamis adatot közölt az országba érkező migránsokkal kapcsolatban, majd lenémította az őt javítani próbáló J. D. Vance mikrofonját.

Az sem kerülte el a figyelmét, hogy Tim Walz lelkesen bólogatott, amikor J. D. Vance arról beszélt, hogy Kamala Harris tette lehetővé, hogy a mexikói drogkartellek szabadon tevékenykedjenek az országban.

Reagált arra is, hogy hiába tette több alkalommal is világossá az álláspontját az abortusszal kapcsolatban, miszerint a totális tilalmat elutasítja és az egyes államok szabályozásába utalná vissza a kérdést, Tim Walz ismét azzal vádolta, hogy megválasztása esetén teljesen betiltaná a terhességmegszakítást.

A volt elnök reagált a vita egyik legmegdöbbentőbb momentumára is, amikor Tim Walz azzal dicsekedett, hogy iskolai lövöldözőkkel barátkozott.

Tampon Tim tényleg azt mondta, hogy „iskolai lövöldözőkkel barátkozott”? Még kormányzónak sem alkalmas, nemhogy alelnöknek. Walzban és Kamalában nincs meg az, amire szükség van!

– adott hangot döbbenetének Donald Trump. Ez gyakorlatilag kizárja őt a jelöltségből, tette hozzá egy másik posztban.

Tim Walz nem teljesít jól. Nem alkalmas alelnöknek – Kamalához hasonlóan ő is egy TELJES VICC

– fogalmazott Trump.

Saját alelnökjelöltje teljesítményéven azonban annál elégedettebb volt.

JD tarolt! Walz egy alacsony IQ-jú katasztrófa volt – nagyon hasonlóan Kamalához. Országunk soha nem lenne képes talpra állni egy ilyen kormányzásból. El tudják képzelni, hogy éles eszű, harcias külföldi vezetőkkel szemben képviselnek minket? Én nem!

– fogalmazott a republikánus elnökjelölt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!