Egy migránsbanda megölt egy 50 éves ártatlan férfit Malmőben

Fotó: TT News Agency via AFP
Vágólapra másolva!
Malmőben egy ártatlan családapa vált fegyveres támadás áldozatává saját otthonában, miközben családja születésnapot ünnepelt. A brutális bűncselekmény mögött valószínűleg egy tévedés áll, a rendőrség két gyanúsítottat már őrizetbe vett.
Vágólapra másolva!

Október 7-én hajnalban a malmői család egy lövöldözés hangjára ébredt, ami örökre megváltoztatta életüket. A családapa, egy 50 év körüli férfi, vérző sebekkel hevert a földön, miután valaki lövéseket adott le az otthonukra. A férfit azonnal kórházba szállították, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy később belehalt.

A tragédia különösen megrázó, mivel a család éppen kislányuk hatodik születésnapját készült ünnepelni. 

Valaki bekopogott az ablakon, én bementem a gyerekekhez, és akkor hallottuk a lövéseket. Amikor kijöttünk, a férjem a padlón feküdt, vérzett. A gyermekeim mindent láttak. A fiamnak kellett törölközőt hoznia, hogy a férjem sebeit bekötözze"

 – mesélte a megtört feleség.

A rendőrség nyomozása szerint a férfi egy bűnbanda közötti összetűzés áldozata lehetett, azonban a célpontot eltévesztették. Az áldozat korábban büntetlen előéletű volt, és semmilyen fenyegetés nem érte.

Ha velünk megtörténhetett, bárkivel megtörténhet"

 – mondta a feleség.

A férfit családtagjai és barátai rendkívül kedves, mosolygós emberként ismerték, aki mindig gondoskodott családjáról. Dániában dolgozott, és két kisgyermeket nevelt feleségével.

A helyszínen, mintegy 300 méterre a család otthonától, két pisztolyt, egy Kalasnyikov típusú fegyvert és három kézigránátot találtak a rendőrök. A nyomozás során két személyt helyeztek előzetes letartóztatásba, köztük egy 15 év feletti tinédzsert, aki gyilkossággal és fegyveres bűncselekménnyel gyanúsítható.

Ez az eset ismét rávilágít arra, milyen veszélyes helyzet alakult ki Svédországban a bűnbandák közötti konfliktusok miatt. Az ártatlan emberek egyre nagyobb veszélyben vannak, amikor ezek a csoportok fegyveres leszámolásokba keverednek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!