Az Emirates betiltja a személyhívókat és walkie-talkie-kat a libanoni támadások után

Vágólapra másolva!
A légitársaság azonnali hatállyal megtiltotta az utasoknak, hogy személyhívókat és walkie-talkie-kat vigyenek magukkal járataikon.
Vágólapra másolva!

Az Emirates Airlines, a Közel-Kelet legnagyobb légitársasága bejelentette, hogy biztonsági okokból megtiltja az utasoknak a személyhívók és walkie-talkie-k szállítását mind a feladott, mind a kézipoggyászban. A döntés a múlt hónapban Libanonban történt támadásokra reagál, ahol kommunikációs eszközökbe rejtett robbanószerkezeteket használtak a Hezbollah ellen.

A légitársaság közleményében hangsúlyozta, hogy a tilalom minden Dubajba érkező, onnan induló vagy azon áthaladó járatra vonatkozik. Az esetlegesen felfedezett tiltott eszközöket a dubaji rendőrség elkobozza a fokozott biztonsági intézkedések részeként.

A szeptemberi támadásokban, melyeket széles körben Izraelnek tulajdonítanak – bár az ország nem vállalta a felelősséget – több ezer csapdává alakított Hezbollah személyhívó és több száz rádió robbant fel, súlyos károkat okozva.

Az Emirates emellett bejelentette, hogy az Irakba és Iránba közlekedő járatait keddig felfüggeszti, míg a jordániai járatok vasárnaptól újraindulnak. A libanoni járatok október 15-ig szünetelnek az Izrael által a Hezbollah ellen végrehajtott, fokozódó támadások miatt, melyek már Bejrút repülőterének közelét is érintették.

A feszült helyzetre reagálva több más légitársaság is felfüggesztette járatait Bejrútba és más regionális repülőterekre. Az intézkedések célja az utasok és a személyzet biztonságának maximális szavatolása a jelenlegi bizonytalan körülmények között.

Az Emirates döntése jól tükrözi a térség fokozódó feszültségét és a légitársaságok erőfeszítéseit a biztonsági kockázatok minimalizálására. A helyzet alakulása várhatóan továbbra is jelentősen befolyásolja majd a légi közlekedést a Közel-Keleten.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!