Fegyverraktárakat lőtt Izrael, libanoni rakéták jutottak át az izraeli légvédelmen

Libanon
Robbanás Bejrút déli elővárosában
Fotó: AFP/Stringer
Vágólapra másolva!
Tovább nő a feszültség a térségben.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo vasárnap este beszámolt, újabb izraeli légicsapás érte Libanon fővárosát, Bejrútot. Az izraeli hadsereg korábban evakuálásra szólította fel Burj al-Barajneh és Hadath elővárosok lakóit. Később kiderült, hogy Izrael a Hezbollah fegyverraktárait találta el, és másodlagos robbanásokat indított el.

Eközben izraeli tisztviselők azt vizsgálják, hogyan sikerült öt Dél-Libanonból vasárnap este kilőtt rakétának áthatolnia Izrael légvédelmén, és felrobbanni Haifa kikötővárosában, több embert megsebesítve.

Az iráni hatóságok nem sokkal később bejelentették a légi forgalom újraindítását, miután egyes repülőtereken törölték a járatokat, Izraelt pedig figyelmeztették, hogy megtorolják a múlt heti teheráni rakétatámadást – jelentette az állami média.

Egy éve kezdődött

A legújabb közel-keleti konfluktus pontosan egy éve kezdődött, amikor 2023. október 7-én a Hamász fegyveresei behatoltak Izraelbe, megölve 1200 embert, és túszul ejtve 251-et. A Hamász által irányított egészségügyi hatóság szerint azóta az izraeli erők csaknem 42 ezer embert öltek meg Gázában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!