Rémisztő felmérés Ukrajnáról, ilyen ütemben fogy a lakosság

Vágólapra másolva!
Ukrajna miniszteri kabinetje jóváhagyta az ország demográfiai fejlődési stratégiáját a 2040-ig terjedő időszakra. Ebben a dokumentumban többek között az szerepel, hogy 2024 júliusában az ország lakosságát 35,8 millió főre becsülik, ami 42 millió fő volt az orosz betörés előtt.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb felmérések szerint Ukrajna lakossága 2051-re várhatóan 25,2 millió főre csökken, pedig a háború kezdete előtt 42 millió ember élt az országban. A fegyveres agresszió és Ukrajna területeinek elcsatolása a dokumentumok szerint 

mélyülő demográfiai válságot okozott, amely a születésszám jelentős csökkenéséből, a katonai és polgári lakosság halálozási arányának növekedéséből, a sokmillió lakos kitelepítéséből, valamint nők és gyerekek kényszerű kivándorlásából áll, a visszatérés szándéka nélkül.

 

UKRAINE - THE CITY OF KHARKIV DESTROYED BY RUSSIAN BOMBING - VELYKA AND SALTIVKA DISTRICTS
Sok millió ember hagyta el Ukrajnát, ami a demográfiai katasztrófa felé halad.
Fotó: Hans Lucas via AFP / Hans Lucas via AFP/Fiora Garenzi / Hans Lucas

A Wall Street Journal szeptember közepén írt cikkében megjegyezte, hogy ha mindkét oldalon azonos veszteségek vannak, akkor Ukrajna sokkal jobban megsínyli a háborút, mivel Oroszország lakossága (146 millió fővel) sokszorosa Ukrajnáénak - írja a Meduza.

952 napja folynak harcok Ukranában. Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Arról is írtunk, hogy két év kihagyás után Olaf Scholz tárgyalna Vlagyimir Putyinnal. Az orosz elnök hétfőn az orosz nemzethez intézett beszédet, amelyben kijelentette, hogy a különleges katonai művelet minden célját el fogják érni. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!