Nyaralási fotója buktatta le a drogcsempész nőt

Vágólapra másolva!
Egy nő, aki közel 100 kokaingolyót akart becsempészni Nagy-Britanniába, úgy bukott le, hogy megmutatta a határőröknek a kábítószerről készült képeket a mobiltelefonján.
Vágólapra másolva!

A 27 éves Larissa Linst a manchesteri repülőtéren fogták el, miután Brazíliából érkezett a reptérre. Kitartott amellett, hogy azért utazott az Egyesült Királyságba, hogy szép helyeket kutasson, miután korábban Franciaországban és Portugáliában is ezt tette állítása szerint. Tagadta, hogy bármilyen illegális tevékenységet folytatott volna és a rendőröknek fényképeket mutatott be a franciaországi tartózkodásáról. Ahogy azonban lapozgattak, a hatóságok rábukkantak a fehér kokaingolyókat ábrázoló képekre is.

A további nyomozás során kiderült, hogy 

Lins közel egy kiló kábítószert nyelt le, és rejtett el a csomagjában.

 Miután beismerte, hogy részt vett egy A osztályú anyag behozatalára vonatkozó tilalom csalárd kijátszásában, tegnap elítélték, és közölték vele, hogy büntetése 40 százalékának letöltése után visszatoloncolják Brazíliába. 

David Toal ügyész elmondta, hogy Lins idén augusztus 24-én Sao Paulóból Franciaországon és Portugálián keresztül Manchesterbe repült, és csak egy kis rózsaszín kézipoggyász volt nála. 

A határőrökkel portugál tolmácson keresztül beszélgetett, és azt állította, hogy ez az első látogatása az országban. Megismételte, hogy azért jött az Egyesült Királyságba, hogy sétálgasson és szép helyeket kutasson.

Lins megerősítette, hogy ő maga pakolta össze a bőröndjét, és tagadta, hogy bármi illegális dolgot hozott volna be az Egyesült Királyságba. A nő önként vette elő a telefonját, hogy megmutassa a rendőröknek a Franciaországban készült képeket, de miközben lapozgatott, a rendőrök olyan képeket is láttak, amelyeken fehér golyók voltak. 

A vádlottat letartóztatták, és elmondta a rendőröknek, hogy kokaingolyókat nyelt le. 

A Wythenshawe kórházba szállították, ahol a kábítószert kihajtották a testéből.

A lenyelteken kívül a rendőrök további golyókat fedeztek fel a melltartója bélésébe rejtve. Összesen 99 golyót foglaltak le, amelyek súlya csomagolással együtt összesen 1,1 kilogramm, csomagolás nélkül pedig 923 gramm volt. 

A bíróság meghallgatta, hogy az A osztályú kábítószer ezen mennyiségének nagykereskedelmi ára a becslések szerint körülbelül 30 000 font (14 millió forint), míg utcai értéke körülbelül 72 000 font (34 millió forint). 

Linst elfogták, és kihallgatása során bevallotta, hogy 100 golyót nyelt le, mielőtt Franciaországba repült, és a következő három napot azzal töltötte, hogy továbbadta őket. Elismerte, hogy a manchesteri repülőútját megelőző napon további tíz golyót nyelt le, és továbbiakat helyezett be magába. 

Azt állította, hogy 1400 fontnak (670 ezer forint) megfelelő összeget kapott volna, ha sikeresen teljesíti a küldetést.

A jelentések szerint sem az Egyesült Királyságban, sem szülőhazájában, Brazíliában nem volt korábban elítélve. Laura Broome, a nő védője kijelentette, hogy védence kétségbeesését használták ki a megbízói.

Elmondta, hogy megtanították neki, hogyan nyelje le, rejtse el és helyezze be a golyókat. Ha bármelyik szétpukkant volna, meg is halhatott volna.

Lins-t három év börtönbüntetésre ítélték - számolt be róla a Mirror.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy húszéves brazil férfi átszállással jött Magyarországra 2018-ban Sao Paulóból. 90 darab kokainkapszulát csempészett be az országba a gyomrában, aminek értéke nagyjából 50 millió forint volt.

Kokaincsomagokat mutatott a röntgenfelvétel egy nő gyomrában a johannesburgi OR Tambo repülőtéren idén szeptemberben is, a csempészt letartóztatták. A 30 éves illető 68 csomagot nyelt le, amik súlya összesen 85 dekagramm volt. 

Kényszerleszállást hajtott végre Nigériában az Emirates légitársaság Sao Paulóból Dubajba tartó járata, miután az egyik utas rosszul lett, hasfájásra panaszkodott, és visszatérő rohamokat kapott. A férfi kokainkapszulákat nyelt le, hogy a kábítószert átcsempéssze.

A gyomrában akart kokaint becsempészni az országba egy migráns férfi is: a Hollandiában élő férfi 100 darab, kokainnal teli kapszulát nyelt le, amit Amszterdamból akart Magyarországra csempészni. A budapesti repülőtéren azonban elfogták.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy brit férfi belehalt abba a próbálkozásába, hogy a gyomrában csempésszen haza Közép-Amerikából számos, kokaint tartalmazó, lenyelt műanyagtasakot. Társa, szintén kokainos műanyagtasakokkal a gyomrában, kórházba került.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!