Hackertámadás érte az orosz állami média online szolgáltatásait

Vágólapra másolva!
Hackertámadás érte az Összoroszországi Állami Televíziós és Rádiós Műsorszóró Társaság (VGTRK) online szolgáltatásait hétfőn hajnalban.
Vágólapra másolva!

Az orosz média arról számolt be, hogy a VGTRK ellen reggel öt vagy hat órakor végrehajtott hackertámadás következtében komputeren és mobiltelefonon 

elérhetetlenné váltak a Rosszija 1, a Rosszija 24, a Kultúra és a Karuszel tévécsatorna, valamint a Vesztyi FM, a Majak rádió és más rádióállomások is. 

A VGTRK sajtószolgálata a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek elismerte, hogy "példátlan hackertámadás" érte, ugyanakkor azt állította, ez nem okozott jelentős kárt a médiaholding munkájában, szakemberek dolgoznak a következmények felszámolásán, és minden a normális üzemmódban működik.

 Ennek ellenére 

több tévécsatorna és rádióadó moszkvai idő szerint 12 óra 30 perckor is elérhetetlen volt a világhálón. 

Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár hétfőn a Kreml támogatásáról biztosította a VGTRK munkatársait. "A szakemberek azon dolgoznak, hogy feltárják a körülményeket, és megértsék, hová vezetnek azok nyomai, akik ezt a hackertámadást szervezték az alapvető infrastruktúra objektuma ellen" - tette hozzá a szóvivő.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!