Több ember meghalt egy idősek otthonában szén-monoxid-mérgezés miatt

Vágólapra másolva!
Három ember meghalt és hét embert kórházba vittek az angliai Swanege-ben található idősek otthonából, miután szén-monoxid mérgezés volt az épületben. A helyszínre a mentők, a rendőrök és tűzoltók is kimentek. A helyszínen letartóztattak egy 60 éves nőt.
Vágólapra másolva!

Egy angliai városban, Swanege-ben található idősotthonból evakuálni kellett a lakókat, aplédjeikkel a kezükben a közeli templomba vonultak át. Az idősotthonnak 48 lakója van, köztük sokan demenciában szenvednek. 

Ebben az otthonban találtak három idős embert holtan, a nyomozás jelenlegi állása szerint a haláluk feltételezett oka szén-monoxid mérgezés.

Az egyik lakó arról számolt be, hogy  bár sokan a lábukon távoztak, néhányukat tolószékben vitték ki az épületből. Egy másik lakó azt mondta, hogy egyszerre voltak kint a helyszínen a rendőrök, mentők és tűzoltók is. Összesen 15 mentőautó érkezett a helyszínre, 7 idős embert kellett kórházba vinni.  A  rendőrök letartóztattak egy 60 éves nőt emberölés gyanújával. A hatóságok ki fogják vizsgálni, hogy történt-e gondatlanság vagy mulasztás. 

Swanage gondozóothon, Swanagegondozóotthon, emberölés, gyilkosság
Fotó: Finnbarr Webster/Getty Image

Szintén szén-monoxid mérgezésben halt meg egy nő, akinek a férfi annak ellenére is begyújtotta a kályhát, hogy tudta, hogy annak nem működik jól a füstelvezetése. A visszaáramló füst kiszellőzetése után bezárta az ablakoka, majd mindketten lefeküdtek aludni. A nő reggelre meghalt, a férfit a szomszédai mentették ki. 

Egy másik idősek otthonáról is írtunk, ahol egy 97 éves nő fagyott halálra. A nő az éjszaka közepén elhagyta az épületet, és öt órán keresztül senki sem vette észre. Hiába kopogtatott az ablakokon és ajtókon, senki sem vette őt észre. 
Ekkor próbált meg egy hóbuckára felmászni, de megsérült a lába és csak kúszva tudott közlekedni. A kint töltött órák és a hideg idő miatt halálra fagyott.  

Egy idős férfi szintén megfagyott, amikor elesett az udvaron és  nem tudott felállni.  A férfit a fia és annak felesége gondozta a saját otthonukban, nem is gondoltak rá, hogy esetleg idős otthonba vigyék őt, inkább ketten oldották meg az ápolását. A 81 éves férfi folyamatos felügyeletre szorult, már nem tudta magát ellátni, megromlott a mentális és egészségügyi állapota miatt. 

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak egy idős férfit, akinek a szintén ids párja többször jelezte, hogy nem érzi jól magát, de mivel a legutóbbi betegségeinél is hamar hazaengedték a kórházból, így úgy gondolta most nem értesíti a mentőket. A férfi lefeküdt aludni, mire felkelt a felesége már halott volt. Megállapították, hogy órákig haldoklott, és ha időben kórházba került volna, meg tudták volna menteni az életét. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!