Többen meghaltak, miután egy helikopter rádiótoronynak csapódott Houstonban

Vágólapra másolva!
Egy helikopter egy rádiótoronyba csapódott vasárnap este a texasi Houstonban, a hatóságok szerint több ember, köztük egy gyermek a balesetben meghalt.
Vágólapra másolva!

A houstoni tűzoltóság szerint az eset a város Greater East End negyedében történt helyi idő szerint este 7 óra 54 perckor. Egyelőre nem világos, hogy a magánhelikopter négy emberrel a fedélzetén a toronyból jövő kábelnek ütközhetett-e, vagy ténylegesen a toronyba csapódott - mondta el sajtótájékoztatón a houstoni rendőrfőnök.

Egyelőre nem tudni pontos adatokat a halottak számát illetően, és a gyerek korát sem hozták nyilvánosságra - írja a Fox News.

A tűzoltók szerint lángok csaptak fel egy füves területen, miután a rádiótorony összeomlott. A földön más építményt nem érintett a baleset.

Houston polgármestere szerint az eset „tragikus”, de „szerencse, hogy nem történt rosszabb”, mivel a helyszín közelében több ház és egy gáztartály is található.

A polgármester elmondta, hogy a helyszín közelében élő lakosoknál némi áramkimaradás volt, de hogy hány embert érint, és mennyi ideig lesz áramkimaradás, azt nem lehetett azonnal tudni.

Néhány lakó a The New York Timesnak elmondta, hogy a becsapódás során megrázkódott az otthonuk, és olyan érzés volt, mintha földrengés lett volna. Az egyik lakó azt mondta, hogy ezután robbanás történt, és az otthonában a lámpák villogtak.

Az esetet továbbra is vizsgálják a Szövetségi Légügyi Hivatal vezetésével.

Legutóbb Kentucky államban zuhant le egy mentőhelikopter, három ember meghalt. Indiana-ban pedig egy pilóta lett a halálos áldozata egy légi szerencsétlenségnek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!