5 ember meghalt egy teherautó és egy tartálykocsi ütközése miatt, amit egy tini okozott

Vágólapra másolva!
Összeütközött egy műtrágyát szállító teherautó és egy mikrobusz az Illinois-i Teutopolisban egy évvel ezelőtt. A mérgező vegyszer kiömlött, 5 ember halálát okozva. A mikrobuszt vezető fiatal lány elismerte felelősségét az eset kapcsán.
Vágólapra másolva!

Egy évvel ezelőtt egy kisbusz és egy tartálykocsi ütközött össze Illinois központjában, melynek hatására 

a tartálykocsiból mérgező vegyszer ömlött ki, ami öt ember halálát okozta. A kisbuszt vezető 17 éves lány elismerte a felelősségét az eset kapcsán, hogy leszorította a kocsit az útról a mikrobusszal, amit ő vezetett.  

Az eset 2023. szeptember 29-én történt Teutopolisban. A tartálykocsi lassított és jobbra húzódott, hogy a kisbusz visszakerüljön a jobb oldali sávba, és elkerülje a frontális ütközést a szembejövő forgalommal. A kamionról készült kamerafelvételt szerdán későn tette közzé a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács.

"Ó, Istenem, sajnálom. Ez az egész az én hibám volt"

- mondta a lány, miközben végignézte a videót a szerencsétlenül járt teherautóról.

image

A kocsi ugyanis maró hatású vízmentes ammóniát szállított, amikor megemelkedett, és nekiütközött az autópálya mellett parkoló pótkocsinak. Ennek során 

a tartály megsérült, és a 7500 gallonos rakomány körülbelül fele kiborult. A baleset során kiömlő mérgező vegyszer hatására öten meghaltak, köztük három ember, akik az út közelében tartózkodtak, amikor az eset történt. Körülbelül 500 embert evakuáltak órákig a baleset után,

 hogy megkíméljék őket a gazdálkodók által használt nitrogénműtrágya veszélyes hatásaitól.

A CBS Chicago jelentése szerint az Effingham megyei halottkém azonosította az áldozatokat, akik között egy 7 és egy 10 éves gyerek, két 30 év feletti felnőtt és egy 67 éves nyugdíjas volt. Az illinois-i rendőrök befejezték a nyomozást az ügyben, melynek kapcsán Melaney Arnold szóvivő elmondta, hogy a minisztérium múlt hónapban átadta a megállapításait Effingham megyei állam ügyészének, Aaron Jonesnak. Csütörtökön az irodájában hagytak egy üzenetet, hogy Jones kifejtse a véleményét a történtekről.

A fiatal nő azonban visszautasította a rendőrségi kérdezőbiztosok ajánlatát, hogy ismét mutassák meg a műszerfalról készült videót.

"Nem, nem kell. Teljesen az én hibám volt" - mondta a lány. "Korábban még előfordult, hogy nem mértem föl helyesen az időt és a távolságot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!