Halálra marcangolt egy állatkerti gondozót egy oroszlán Nigériában

Vágólapra másolva!
Halálra marcangolt egy állatgondozót egy oroszlán Nigéria délnyugati részén, miután az nem rögzítette a ketrec zárját, amikor etetni ment - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az áldozat, egy 35 éves férfi a volt nigériai elnök tulajdonában lévő Presidential Library Wildlife Parkban dolgozott. Omolola Odutola helyi rendőrségi szóvivő közleményében azt mondta, hogy 

az oroszlán halálos sérülést ejtett a férfi nyakán. Az állatot ezután lelőtték.

Az állatgondozó szombat este, munkaidő után elvitt néhány vendéget, hogy megnézzék az oroszlánok esti etetési rutinját. Az állatgondozó úgy érezte, hogy nem jelent veszélyt az állat, így nyitva hagyta a biztonsági védőkaput, és folytatta az etetést. 

Az állat azonban rátámadt, szétmarcangolta, és a férfi a helyszínen meghalt.

A további csonkítás megakadályozása érdekében az állatot a park személyzete azonnal lelőtte - írja a BBC.

Az áldozatot Babaji Daule néven nevezték meg, akit a rendőrség képzett oroszlángondozóként jellemzett. Az eset kevesebb mint egy évvel azután történt, hogy egy másik állatgondozót megölt egy oroszlán szintén Nigériában. 

Korábban arról is beszámoltunk, hogy oroszlánok támadtak egy állatkerti gondozóra Ausztráliában. Az állatkerti gondozó súlyosan megsérült, miután két oroszlán rátámadt a ketrec takarítása közben.

Oroszlán végzett egy állatgondozóval a mexikói Tulancingo állatkertjében. A nyilvánosságra hozott vizsgálat szerint emberi hiba okozta a tragédiát.

Hátborzongató jelenetnek lehettek szemtanúi azok a nézők, akik az észak-franciaországi Doullens városában jegyet váltottak a Buffalo Circus előadására. A hím oroszlán elkapta az idomárját, és ide-oda rángatta őt, amíg a cirkusz dolgozói valamilyen fehér permettel – talán egy tűzoltókészülékkel – el nem riasztották az állatot.

Korábban arról is írtunk, hogy egy montreali Grandby állatkert három alkalmazottja az oroszlánbarlangot takarította, amikor az ott élő három nagymacska egyike rájuk támadt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!