Hatalmas érdeklődés övezi Orbán Viktor felszólalását

Orbán Viktor
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor ma délelőtt felszólal a strasbourgi EP-ben a magyar soros elnökség kapcsán. A miniszterelnök már korábban is beszélt az EP-képviselők előtt, például 2018-ban Magyarország jogállamiságáról szóló Sargentini-jelentés vitájában kapott szót.
Vágólapra másolva!

Mindenki Orbán Viktor felszólalását várja az EP-ben, a strasbourgi plenáris ülésszak keretén belül. A magyar miniszterelnök a soros magyar elnökség programját fogja bemutatni. A beszéde után Ursula von der Leyen fog felszólalni az Európai Bizottság részéről, majd a vita keretén belül a frakciók vezetői és más EP-képviselők tehetnek fel kérdéseket. 

Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) képviselőcsoport elnöke az EP-ben tartott újságírói eligazításon bejelentette, hogy az ő felszólalása mellett, az EPP részéről sor fog kerülni, többek között, Magyar Péterre és Tarr Zoltánra is, akik szintén kérdéseket tehetnek fel pár perc erejéig. Ez azonban nem jelenti azt, hogy konkrét vita fog kialakulni Magyar Péter és Orbán Viktor között, erre utalt László András a Kossuth rádiónak adott nyilatkozatában:  "A baloldali sajtó és Magyar Péter vágyálma, hogy a plenáris ülés az EP-ben Orbán Viktor és Magyar Péter összecsapásáról szól majd" – mondta László András, emlékeztet a Magyar Nemzet.

Kihangsúlyozta: a szerdai strasbourgi plenáris ülésen Orbán Viktor az európai helyzetről és az elnökségről fog beszélni.

Hozzátette, a Magyarországról szóló vita helyett az unió előtt álló kihívásokkal, versenyképességgel, gazdasággal, migrációval és az ukrajnai béke megteremtésének lehetőségével kellene foglalkozni.

Magyar Péter csak egy EP–képviselő a sok közül, akik a frakcióvezetők után fognak felszólalni két-három perc erejéig. Várhatóan más, hivatásos magyargyűlölő képviselő is meg fogja ragadni ezt az egyedi alkalmat, hogy Magyarországot rágalmazza. Erre már a felszólalás előtti napon is sor került, mivel több frakció sajtótájékoztatója magyarellenes megnyilvánulások helyszínévé vált - írja a lap.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!