Hét órán át lógott fejjel lefelé egy sziklahasadékba zuhant nő

Vágólapra másolva!
Mobiltelefonját próbálta visszaszerezni, amikor beleesett egy sziklahasadákba egy ausztrál nő. A szerencsételnül járt túrázó hét órán át lógott fejjel lefelé, és a mentése sem volt egyszerű, a kölönleges műveleti egységek hosszasan gondolkodtak, hogyan is hozzák fel a nőt.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Matilda Campell a barátaival túrázott az ausztráliai Hunter Valleyben, amikor fotózás közben a mobiltelefonja kiesett a kezéből. Megpróbálta felvenni, de nem vette észre, hogy két szikla között hasadék van, és beleesett. 

Három métert zuhant fejjel lefelé, mire a lába fennakadt valamin, így is maradt hosszú órákon át. 

A barátai hívták a mentőket, de ez sem volt egyszerű, mert ott nem volt térerő ott, ahol voltak, mire az első mentőegység kiért, Campell már egy órája lógott fejjel lefelé a hasadékban. Ezután kiérkeztek a rendőrök és egy különleges mentőegység is. 

Számukra is feladta a leckét, hogyan hozzák fel a fiatal nőt, mint egyikük mondta, az elmúlt tíz évben ilyen mentésük még nem volt. 

Végül egy fakeretet építettek a nő és a felette lévő sziklák közé, hogy az esetleg lezuhanó sziklák ne sebesítsék meg, majd egy csörlő segítségével egyenként vitték el őket az útból. Hét sziklát mozgattak el, melyek súlya 80 és 500 kilogramm közötti volt. Végül eljutottak a nő lábáig, és felhozták, de így is hét óra telt el az esés és a kimentés között. 

A mentők azt mondták, a körülményekhez képest Campell jól, szinte katonás fegyelemmel tűrte a helyzetet. A mobiltelefon viszont nem lett meg -  íjra az ABC.

Tragédiával végződött viszont az az eset, amikor egy fiatal cseh sportoló szelfikészítés közben zuhant szakadékba a bajor Neuschwanstein-kastély közelében. Hasonlóképpen a szelfi készítése miatt zuhant le egy brit férfi mintegy negyven méter magasról egy szikláról a vízbe, de túlélte az esést annak köszönhetően, hogy éppen dagály volt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!