Meghalt egy kétgyermekes anya, miután megharapta a hörcsöge

hörcsög
Képünk illusztráció!
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vágólapra másolva!
Egy kétgyermekes anya meghalt, miután megharapta a hörcsöge. A 38 éves spanyol nő a kórház előtt esett össze, ahová két gyermekével tartott, hogy orvosi ellátásban részesüljön a harapást követően.
Vágólapra másolva!

A nő péntek este fél 11 körül esett össze a kórház mellett Villarrealban. A nő az ottani sürgősségi osztályra tartott, miután megharapta a család rágcsálója. Mindössze néhány méterre volt a bejárati ajtótól, amikor összeesett.

Az egészségügyi dolgozók a segítségére siettek, és megpróbálták újraéleszteni, de nem tudták megmenteni az életét. 

A rendőrség lezárta a környéket, mielőtt a holttestet elvitték volna. A helyi hatóságok vizsgálják az esetet. Ritka esetekben a veszettséget és a bakteriális fertőzéseket egy fertőzött hörcsög harapása is átadhatja - boncolással fogják megállapítani a halál pontos okát. 

Az állatorvosok azt tanácsolják, hogy amennyiben megharap valakit a rágcsálója, akkor alaposan mossa ki a sebet, hogy elkerülje a fertőzéseket.

A múltban már volt arra példa, hogy allergiás embereket súlyos légzési nehézségekkel szállítottak kórházba, miután megharapta őket egy rágcsáló - számolt be róla a Daily Mail.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy patkány támadt rá egy fiatal férfira Bukarest központjában: a férfi tetanusz és veszettség elleni oltást kapott, hiszen a patkányok számos fertőző betegséget hordoznak.

A patkányok olyan betegségeket terjeszthetnek, mint a veszettség, leptoszpirózis, pszeudotuberkulózis, ételmérgezés és a tetanusz. A bukaresti önkormányzathoz számos panasz érkezett a patkányokkal kapcsolatban.

Arról is írtunk, hogy 48 óra alatt 18 embert harapott meg egy agresszív mókus egy walesi kisvárosban. A mókus úgy terrorizálta a várost, hogy rátámadt az emberekre, amíg ők kivitték a kukáikat.

Áprilisban beszámoltunk arról is, hogy egy rendkívül bizarr eset kapcsán került súlyos bakteriális fertőzéssel kórházba egy férfi Kanadában, miután megharapta a vécéjében megbújó patkány.

Arról is írtunk, hogy rettenetes patkányszörny támadt egy családra, átrágta magát a falon. Egy svédországi, stockholmi családot terrorizált egy elképesztő méretű patkány, amely bevette magát otthonuk konyhájába. A tíz éve történt eset akkor részben szenzációt, részben sokkhatást keltett szinte egész Svédországban.

Korábban arról is írtunk, hogy hiperagresszív szörnyetegek lettek a génmódosított hörcsögökből: a kutatók pont ennek az ellenkezőjét akarták elérni a félrement kísérlettel.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!