Izrael megölte a Hamász miniszterelnökét

Vágólapra másolva!
Az Izraeli Fegyveres Erők bejelentése szerint néhány hónappal ezelőtt légicsapásban végzetek Rawhi Mushtah-hal, a Hamász de facto miniszterelnökével.
Vágólapra másolva!

Gázában hajtott végre légicsapást Izrael néhány hónapja, amelynek több célpontja, köztük Rawhi Mushtah-hal, a Hamász de facto miniszterelnöke is meghalt. Az izraeli hírszerzés kiderítette, hogy melyik alagútban rejtőznek a célpontok, majd egy precíziós csapással végzett velük. A hadsereg szerint az alagútban egy védelmileg megerősített központ volt található, ahonnan a Hamász vezetői vélt biztonságban adhatták ki az utasításokat. 

A Hamász azonban nem erősítette meg Mustah halálát. Az izraeliek szerint a szervezet próbálja titkolni a veszteségeinek mértékét.

Mint ismert, az izraeli hadsereg lecsapott a Hezbollah és a Hamász terrorszervezetek vezetőire. A rajtaütések során, különböző módszerekkel likvidálták a két szervezet vezetőinek jelentős részét. Jelenleg az izraeli hadsereg Libanonban már a szárazföldi egységeket bevetve próbálja háttérbe szorítani a Hezbollahot. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!