Izrael visszavág Iránnak, lebombázhatják az atomlétesítményeket

Vágólapra másolva!
A volt izraeli miniszterelnök szerint Izraelnek az elmúlt ötven évben most van legnagyobb lehetősége arra, hogy megváltoztassa a Közel-Kelet arculatát.
Vágólapra másolva!

Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnök felszólította Izraelt, hogy lépjen fel Irán atomprogramja ellen, mondván, hogy az iszlám köztársaság szörnyű hibát követett el a ma esti nagy rakétatámadással - írja a Magyar Nemzet.

Izraelnek az elmúlt ötven évben most van legnagyobb lehetősége arra, hogy megváltoztassa a Közel-Kelet arculatát

– írja Bennett az X-en közzétett bejegyzésében. Hozzátette:

"Azonnal cselekednünk kell, hogy megsemmisítsük Irán nukleáris programját, központi energetikai létesítményeit, és végzetesen megbénítsuk ezt a terrorista rezsimet. Meg kell szüntetnünk ezt a szörnyű fenyegetést gyermekeink jövőjére nézve"  – emelte ki a bejegyzésben. 

Szerinte az iráni vezetés legyőzése lehetőséget adhat az iráni népnek arra, hogy felkeljen és lerázza magáról azt a rezsimet, amely zsarnokoskodik a nők és a lányai felett.

Megvan az okunk, megvannak az eszközeink. Most, hogy a Hezbollah és a Hamász megbénult, Irán védtelenül áll

– jegyezte meg a volt kormányfő, aki szerint nem szabad elszalasztani ezt a lehetőséget, mert talán sosem tér vissza.

 

Netanjahu megtorlást ígért

Irán nagy hibát követett el ma este és megfizet a tettéért – szögezte le Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a biztonsági kabinet jeruzsálemi ülésének megnyitóján, nem sokkal az intenzív iráni rakétatámadás után. Hozzátette, hogy a támadás kudarcot vallott.

"Meghiúsult, hála Izrael légvédelmi rendszerének, amely a legfejlettebb a világon. Az iráni rezsim nem érti meg, hogy milyen elszántan védekezünk, és milyen elszántan vágunk vissza ellenségeinknek"– mondta a miniszterelnök, megköszönve az Egyesült Államoknak is a támogatást.

Meg fogják érteni

– jegyezte meg a kormányfő, aki véres megtorlást helyezett kilátásba. 

Netanjahu felszólította a világot, hogy ítéljék el a támadásokat és fogjanak össze Izrael mellett.

"Ki kell állniuk Izrael mellett. Soha nem volt még ilyen világos a választás a zsarnokság és a szabadság, az áldás és az átok között"– mondta Netanjahu, aki leszögezte azt is, hogy mindent megtesznek a Hamász által elrabolt túszok kiszabadításáért és az izraeli nép biztonságáért.

Ahogy arról az Origo is beszámolt 

Irán kedd este 180 rakétából álló sortüzet lőtt ki Izraelre,

 válaszul arra az izraeli katonai akcióra, amelyet a vele szövetséges Hezbollah libanoni síita milícia ellen indítottak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!