12 órán át kapaszkodott kajakjába egy tinédzser, így menekült meg

Vágólapra másolva!
Egy 17 éves kajakost mentett ki a honolulu-i parti őrség, miután a középiskolai evezős csapatától elszakat, majd felburolt. Több mint 12 órán át volt a vízben, mielőtt kimentették - közölte az amerikai parti őrség.
Vágólapra másolva!

A Honolulu-i Parti Őrséget szerda este értesítették, hogy egy 17 éves fiú elszakadt a középiskolai evezős csapatától körülbelül fél mérföldre délre a Sheraton Waikiki Beach Resorttól” - áll az amerikai parti őrség csütörtökön kiadott közleményében. 

A tinédzser a jelentések szerint felborult, és nem viselt mentőmellényt

 - írták a közleményben. A parti őrség egy helikoptert, egy repülőgépet és egy mentőcsónakot is a fiú keresésére indított - számolt be a Fox Weather.

Órákkal később a parti őrség közzétett egy videót, amelyen a 17 éves kajakost kimentették, miután közel 12 órát töltött a vízben a kajakjába kapaszkodva Oahu déli partjainál lévő vizekben. Az amerikai parti őrség repülőgépe csütörtök hajnali 4 óra 20 perc körül észlelte őt, majd mentőcsónakkal vitték partra őt - írja a GMA.

Reggel 5:25-kor egy szolgálaton kívüli vízimentő a 17 éves fiút az Ala Wai kikötőbe szállította, ahol orvosi ellátást kapott, majd egy környékbeli sürgősségi osztályra szállították

- közölték a tisztviselők. A fiúnak kisebb sérülései voltak és súlyosan kihűlt, de stabil az állapota - írja az ABC News.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!