Leesett egy konténer egy kamionról, aminek nekivágódott egy busz - 19 ember halt meg

Teherautó és busz ütközött Mexikóban, 19-en meghaltak, hatan megsérültek, baleset, Mexikó, balesetMexikó
Fotó: Daily Mail
Vágólapra másolva!
Egy teherautó ütközött össze egy busszal Mexikó északi részén szombaton. A balesetben 19-en meghaltak és hatan megsérültek. Mexikóban évek óta folyamatosan nő a balesetek száma.
Vágólapra másolva!

A Zacatecast Aguascalientes központi államával összekötő autópályán történt baleset, amikor egy kukoricával teli konténer leesett a teherautóról, aminek következtében egy busz 25 emberrel az utas terében felborult - írja Guardian.

Teherautó és busz ütközött Mexikóban, 19-en meghaltak, hatan megsérültek, baleset, Mexikó, balesetMexikó
Fotó: Daily Mail

A busz a nyugati Nayarit államban található Tepic városa és az Egyesült Államok határán fekvő Ciudad Juárez között közlekedett.

Az autópályát lezárták a forgalom elől. A mentésben bevetették a hadsereget, a nemzeti gárdát, és a polgári védelmi erőket is.

Mexikóban 2020 óta nő a közlekedési balesetek száma, akkor valamivel több mint 300.000 történt.

A nemzeti statisztikai intézet adatai szerint tavaly 381 048 baleset történt. A balesetekben 4803-en haltak meg, és 90.000 sérültek meg.

Közben a bűnözőkkel is küzdenek Mexikóban. Néhány napja lövöldözés tört ki rivális kartellek tagjai között.

A bűnözői csoportok Guerrero állam egyik hegyvidéki régiójában kezdtek el egymásra lövöldözni. A helyi rendőrség is érintett a támadásban, két rendőr meghalt, négy pedig megsebesült.

A háborúban álló mexikói kartellek közötti lövöldözésnek 16 halálos áldozata van. 

A többi 14 halott a bűnözői csoportok tagja volt, 11 embert pedig letartóztattak.

A terület az elmúlt években csatatérré vált, mivel a kartellek igyekeznek kiterjeszteni területüket. 

A Nemzeti Gárda is reagált, és három katonatiszt megsebesült - számolt be róla a Sky.

Októberben arról is beszámoltunk, hogy megöltek egy polgármestert Mexikóban, levágták a fejét is. Alejandro Arcost mindössze hat nappal azután ölték meg, hogy hivatalba lépett a délnyugat-mexikói Chilpancingo város polgármestereként.

Októberben egy teherautón találták meg a mexikói Chilpancingóban, a település új polgármesterének levágott fejét. A férfi egyik célja polgármesterként az lett volna, hogy békésebbé tegye a kisvárost, amit a drogkartellek uralnak.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy 12 embert találtak holtan a mexikói Salamanca városában, a rendőrség szerint egy összehangolt támadássorozat áldozataivá váltak. Júniusban egy hattagú családot, köztük három gyermeket öltek meg fegyveresek a dél-mexikói határ menti Chiapas államban. A várost erőszak és bandaháborúk sújtják.

Irtózatos mészárlást végeztek drogbandák Mexikóban májusban is, tizenegyen haltak meg a Mexikó déli részén lévő Chiapas államban. Claudia Sheinbaum lett az első nő, aki június elején elnyerte az ország elnöki tisztségét. Alig 24 órával a megválasztása után meggyilkolták egy nyugat-mexikói város női polgármesterét.

A mexikói drogkartellek gyakran követnek el merényleteket polgármesterek és polgármesterjelöltek ellen, hogy így próbáljanak nyomást gyakorolni a hatóságokra.

Május 30-án meggyilkoltak egy polgármesterjelöltet a mexikói választások előtt. Cabrerát a kampányzáró eseményen lőtték fejbe, ügyészségi források pedig bejelentették, hogy az elkövetőt a helyszínen lelőtték. Két napra rá pedig ismét agyonlőttek egy politikust

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!