Kemény fenyegetés érkezett Európának Moszkvától

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajtótájékoztatót tartott az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) épületében, New Yorkban, az Egyesült Államokban 2024. szeptember 28-án (Fotó: AFP)
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Sokkoló bejelentést tett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. Oroszország rendkívül aggasztónak tartja és veszélyes játéknak nevezi azt a nyugati tervet, mely szerint Ukrajna engedélyt kaphat nagy hatótávolságú rakéták bevetésére orosz területek ellen.
Vágólapra másolva!

Szergej Lavrov figyelmeztetése szerint a nagy hatótávolságú fegyverek bevetésének „rendkívül veszélyes következményei lehetnek". Az orosz diplomácia vezetője félreérthetetlenül utalt arra, hogy Moszkva kész keményen válaszolni minden ilyen lépésre.

Putyin elnök már korábban egyértelművé tette, hogy Oroszország megfelelő döntéseket fog hozni a Nyugat által teremtett fenyegetésekre reagálva. Vonják le maguk a következtetéseket

 – hangsúlyozta fenyegetően Lavrov.

A külügyminiszter hozzátette, hogy Ukrajna és nyugati szövetségesei nem érdekeltek a békében, csak a háború folytatásában. Ez a helyzet könnyen eszkalálódhat és beláthatatlan következményekkel járhat egész Európára nézve.

Oroszország készen áll minden eszközzel megvédeni területeit és érdekeit

 – sugallja Lavrov nyilatkozata. 

A tárcavezető rámutatott, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán vezető nem törölte el a Moszkvával való tárgyalásokat tiltó rendeletet. A diplomata emellett hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és a NATO-ban lévő szövetségesei politikai, katonai és pénzügyi támogatást nyújtanak Ukrajnának az ellenségeskedés folytatásához, írja a Lenta.ru.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!