Kína hadgyakorlatot tart Tajvan partjainál

Vágólapra másolva!
Kína éleslövészeti hadgyakorlatot tart a Tajvannal szemben fekvő déli Fujian tartomány partjainál, alig egy héttel azután, hogy egy hatalmas légi és tengeri hadgyakorlatot tartott, amelyet válaszlépésnek nevezett azért, mert Tajvan elnöke elutasította Peking szuverenitási igényeit.
Vágólapra másolva!

Az éleslövészeti hadgyakorlatot Kína a Fujian tartomány előtti Pingtan-szigetek közelében helyi idő szerint reggel 9 és délután 1 óra között tartja - közölte a Tengerészeti Biztonsági Hivatal, amely figyelmeztett,  hogy a hajók kerüljék el a területet a gyakorlat idejére. További részleteket nem közöltek.
 

A tajvani védelmi minisztérium közleményben közölte, hogy 

ezek a gyakorlatok a rutinszerű kínai kiképzés részét képezik, és szoros megfigyelés alatt tartják őket

 - írja a Reuters.
 

A minisztérium ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem zárható ki, hogy a gyakorlatok elrettentő célzattal történnek a Tajvani-szorosban. 

Kína a múlt héten egynapos hadgyakorlatot tartott a Peking által saját területének tekintett sziget körül, amelyről azt mondta, hogy figyelmeztetés a „szeparatista cselekményekre”.

Tajvan már többször is nem tetszését fejezte ki, hogy az elmúlt öt évben a sziget körüli légtérben és vizeken rendszeres a kínai harci repülőgépek és hadihajók jelenléte.

A múlt héten Kína egynapos hadgyakorlatot tartott. Tajvan 153 repülőgépet, 14 haditengerészeti hajót és 12 kínai kormányhajót számolt össze, amelyek részt vettek a gyakorlaton.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!