Veszélybe került egy koala egy peronon Ausztráliában - videó

Vágólapra másolva!
Egy kíváncsi koalát videóztak le, amint veszélyesen közel ment a vasúti sínekhez Sydneyben. Később az állatot biztonságba helyezték egy közeli bozótosban.
Vágólapra másolva!

Az erszényest videóra vették, amint pénteken nem sokkal hajnali 4 óra után a város délnyugati részén található Casula vasútállomáson egy kerítés alatt a peron közelébe kúszott, majd a peron szélén mászkált a sárga biztonsági vonalon túl.

Egy arra járó vonat biztonsági őre vette észre az állatot, és felhívta a vonatvezetők figyelmét, hogy lassítsanak, amikor áthaladnak az állomáson. 

A rendőrség hajnali fél öt körül érkezett a helyszínre, hogy visszaterelje az erszényest a kerítésen keresztül a szomszédos bozótosba. 

Sydney délnyugati részén nagy koalapopuláció él, de a városfejlesztés egyre nagyobb veszélyt jelent számukra.

A régióban az elmúlt években megszaporodtak az olyan balesetek, ahol koalák és más erszényesek estek áldozatul, mivel az építkezések, új utak és a városfejlesztési munkák miatt az állatok kénytelenek más területekre menekülni - írja a Guardian.

Az ausztrál keleti partoknál élő koalák populációja olyan mértékben csökkent az elmúlt időszakban, hogy a fajt most már veszélyezettnek kell tekinteni a WWF Ausztrália szerint. A természetvédők a drasztikus csökkenés bűnöseként a létfontosságú élőhelyek elpusztítását nevezik meg.

Egy korábbi eset során egy ausztrál nő videóra vette, amint egy koala épp lemászott egy fáról, és át akart kelni a forgalmas úton. Épphogy csak sikerült neki, mert pont jött egy autó. Arról is beszámoltunk, hogy egy harcias koala állította meg a forgalmat Ausztráliában tavaly is.

Arról is írtunk, hogy a a Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint a 2019-2020-as "fekete nyár" pusztító erdő- és bozóttüzeiben 60 ezer pusztult el

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!