Egy koncertről rángatták a frontra az embereket Kijevben - videó

Vágólapra másolva!
Kijevben a katonai regisztrációs és sorozási iroda alkalmazottai razziát tartottak egy koncert után. A távozók katonai nyilvántartási okmányait ellenőrizték, volt akiket elszállítottak a helyszínről.
Vágólapra másolva!

2024 májusában új mozgósítási törvény lépett életbe Ukrajnában, amely 27-ről 25 évre csökkentette a mozgósítási korhatárt, és minden 18 és 60 év közötti férfinak frissítenie kellett katonai nyilvántartási adatait. Korábban írtunk róla, hogy egyre brutálisabb kényszersorozás zajlik Ukrajnában. A hadiállapot lejártáig Ukrajnában a férfiak kötelesek magukkal vinni a katonai nyilvántartásba vételi okmányaikat, és kérésre bemutatni azokat a katonai nyilvántartási és sorozási iroda (TCC) alkalmazottainak és rendőreinek. 

Az Ocean Elzy koncert befejezése után a TCC több tucat alkalmazottja és rendőrök várták a nézőket az utcán. A távozók katonai nyilvántartási okmányait ellenőrizték, és több férfit őrizetbe vettek és elszállítottak

 - írja a meduza.io.

Az Ukrajnában érvényben lévő hadiállapot idején a rendfenntartók katonai nyilvántartásba vételi okmányokat követelhetnek a katonai szolgálatra kötelezettektől, és ellenőrizhetik, hogy az illető frissítette-e adatait a mozgósításról szóló törvény szerint. Ha kiderül, hogy a katonai szolgálatra kötelezett személyt a TCC keresi, akkor őt 

fel lehet vinni a katonai nyilvántartásba és be lehet szállítani a sorozási hivatalba.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Arról is írtunk, hogy már a 18 évesek is menekülnek a kényszersorozás elől Ukrajnából és a becslések szerint Ukrajnában mintegy 800 ezer katonai korú férfi bujkál a mozgósítás elől.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!