Lövöldözés volt Ausztriában, az ámokfutó megölte a polgármestert

Vágólapra másolva!
Nagyszabású rendőrségi akció kezdődött Ausztriában, a német határ közelében, miután hétfőn reggel lelőtték Franz Hofert (ÖVP), az 1000 lakosú Kirchberg ob der Donau község polgármesterét. Az elkövető még szökésben van. Állítólag egy vadászról van szó. Az osztrák média szerint menekülés közben még legalább két embert megsebesített, közülük egy belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Egy vadász megölt egy osztrák polgármestert és egy másik férfit, egy harmadikat pedig megsebesített egy lövöldözésben. Helyi idő szerint ma reggel fél kilenc körül jelentették a mentőszolgálatnak, hogy lövések dördültek a felső-ausztriai Rohrbach körzetében - számolt be róla a BILD.

A lakosokat felszólították, hogy barikádozzák el magukat a házakban, miközben az osztrák rendőrök vadásznak a lövöldözőre, akinek személyazonossága jelenleg nem ismert, és akiről továbbra is feltételezik, hogy fegyver van nála és veszélyes.

Az osztrák hatóságok az EKO Cobra elit különleges egységet küldték ki, hogy segítsenek a gyanúsított elfogásában - írja a Daily Mail.

Franz Hofer polgármestert egy rét közepén, az autópályától nem messze találták meg. A helyi média szerint vadászati igazgató volt, és 2008 óta volt polgármester, bár hamarosan nyugdíjba akart vonulni. Bár a sokkoló ámokfutás indítékát egyelőre nem sikerült kideríteni, a Krone című lap arról számolt be, hogy 

a polgármester nemrég feljelentést tett a szökevény ellen a vadászati etikett megsértése miatt.

Hofer 16 évig volt Kirchberg ob der Donau polgármestere. A szavazatok 64,15 százalékával 2021-ben újraválasztották.

A jelentések szerint minden rendőri egységet riasztottak. A Cobra különleges egység páncélozott autója is megérkezett. 

Nagyszabású hajtóvadászat folyik az elkövető után, aki feltehetően még mindig szökésben van és fegyver van nála. Indítékáról egyelőre semmit sem tudni.

Októberben arról is beszámoltunk, hogy megöltek egy polgármestert Mexikóban, levágták a fejét is. Alejandro Arcost mindössze hat nappal azután ölték meg, hogy hivatalba lépett a délnyugat-mexikói Chilpancingo város polgármestereként. Egy teherautón találták meg a mexikói település új polgármesterének levágott fejét

A férfi egyik célja polgármesterként az lett volna, hogy békésebbé tegye a kisvárost, amit a drogkartellek uralnak. 

Claudia Sheinbaum lett az első nő, aki június elején elnyerte az ország elnöki tisztségét. Alig 24 órával a megválasztása után meggyilkolták egy nyugat-mexikói város női polgármesterét.

Május 30-án meggyilkoltak egy polgármesterjelöltet a mexikói választások előtt. Cabrerát a kampányzáró eseményen lőtték fejbe, ügyészségi források pedig bejelentették, hogy az elkövetőt a helyszínen lelőtték. Két napra rá pedig ismét agyonlőttek egy politikust

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!