Újabb részletek derültek ki a csecsemőgyilkos ápolónőről

Vágólapra másolva!
Újabb részletek derültek ki a többszörös gyerekgyilkos, Lucy Letbyről. Egy jelentés azt írja, hogy a nővér egyszer elpletykálta az egyik gyermek halálát egy kollégájának.
Vágólapra másolva!

Egy vizsgálat során tanúvallomást téve Melanie Taylor elmondta, hogy nem emlékszik, Letby melyik csecsemő halálára utalt, de emlékezett arra, hogy beszélt róla - írja a BBC.
A nő azt vallotta, 

Lucy izgatott volt, olyan volt, mintha egy izgalmas pletykát osztana meg.

Ahogy az Origo arról korábban beszámolt, a 34 éves herefordi Lucy Letbyt 2023 augusztusában elítélték hét csecsemő meggyilkolásáért és megvádolták hat másik csecsemő gyilkossági kísérletével. Az egykori újszülöttápoló a csecsemőgyilkosságokat a Countess of Chester kórházban 2015 júniusa és 2016 júniusa között követte el. 

A rendőrség még 2017-ben kezdett vizsgálódni a chesteri kórházban.

Kezdetben 15 csecsemő 2015 júniusa és 2016 júniusa közötti időszakban történt halála után nyomoztak. Később azonban már 17 halálesetet és több gyilkossági kísérletet is vizsgáltak.

A 30 éves Letbyt először 2018-ban tartóztatták le, majd többévnyi nyomozás után újra őrizetbe vették. A gyanú úgy merült fel, hogy 2015 januárja előtt a csecsemők halálozási aránya jelentősen megnőtt azon osztályon, ahol Letby dolgozott. Az orvosok nem találtak magyarázatot a hirtelen beállt keringési összeomlásokra a csecsemők körében, ezért kérték, hogy a rendőrség indítson vizsgálatot az ügyben. A gyilkos ápolónő kollégáinak kezdett az is feltűnni, hogy a halálesetek mindig Letby műszakja alatt történnek. 

A nyomozás során kiderült, hogy 2015-2016 folyamán inzulinnal mérgezett meg gyermekeket, ezenkívül az ápoló egyes babákat levegővel fecskendezett be, vagy túletette őket tejjel. Először 2020-ban állt bíróság elé az akkor 30 éves ápoló az angliai Chesterben.

A nő pere 2024 júniusában folytatódott a manchesteri bíróságon. A tárgyalások során egy olyan esetre is fény derült, amikor egy csecsemőt - aki 692 grammal született és lélegeztetőgépen volt -  15 hetesen gyilkolt meg úgy, hogy a lélegeztetőgépét átállította. A baba három nappal később meghalt.

 A 34 éves Letbyt júliusban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A nyomozás azonban tovább folytatódik annak pontos kiderítése érdekében, hogyan tudta észrevétlenül megölni ezeket a csecsemőket a Countess of Chester kórházban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!