Már előre tart az osztrák Néppárt a következő tartományi választástól

Az osztrák Szabadságpárt elnöke  Herbert Kickl
Az osztrák Szabadságpárt elnöke Herbert Kickl
Fotó: Joe Klamar
Vágólapra másolva!
Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elsöprő választási győzelme után a vorarlbergi tartományi Néppárt is kétségbeesett. Sok jel utal arra és attól tartanak, hogy a Szabadságpárt diadalt arat a közelgő voksoláson.
Vágólapra másolva!

Alig két hét múlva (október 13-án) lesz tartományi választás az ausztriai Vorarlbergben. A Szabadságpárt (FPÖ) nyári európai parlamenti választási diadala és a múlt vasárnapi országos választás eredménye láttán terjed a kétségbeesés a Vorarlberget kormányzó Néppárt soraiban, írja az eXXpress.

Mindenről szól.

E drámai szavakkal nyitotta meg a vorarlbergi tartomány kormányzója és a Néppárt csúcsjelöltje, Markus Wallner a párt választási kampányának zárószakaszát Dornbirnben.

Az Osztrák Néppárt tagja, Benita Ferrero-Waldner (L) és Markus Wallner vorarlbergi kormányzó Alexander van der Bellen (a képen nem látható) osztrák államfő eskütételi ceremóniáján
Az Osztrák Néppárt tagja, Benita Ferrero-Waldner (L) és Markus Wallner vorarlbergi kormányzó Alexander van der Bellen (a képen nem látható) osztrák államfő eskütételi ceremóniáján (Fotó: AFP/Roland Schlager)

A Néppárt minden erejét mozgósítani akarja

Az ÖVP mindent megmozgat. A párt aktivistái a választásokig mind a 96 vorarlbergi településre ellátogatnának. Dietmar Wetz a Néppárt tartományi igazgatója szerint az, hogy minden települést felkeresnek azt mutatja, mennyire fontos az ÖVP számára, hogy mozgósítsa szavazóbázisát, és potenciálisan növelje a támogatottságát egy esetlegesen szoros versenyben.

Vorarlberg tartományt 2014 óta a Néppártból és a Zöldekből álló fekete-zöld koalíció irányítja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!