Marseille-ben kitört a maffiaháború: gyerekekkel gyilkoltatják egymást a bandatagok

Vágólapra másolva!
Elszabadult a bűnözés Marseille-ben, amióta az egykoron szebb napokat is látott város „Franciaország legnagyobb migránsgettójává” és a kábítószercsempész bandák nyílt háborús zónájává vált. Marseille-ben még az is megtörtént, hogy 50 ezer eurót ígért valaki egy gyereknek, ha megöli a konkurrens maffia egyik tagját. A toborzás az interneten történt. Végül egy gyereket és egy taxisofőrt öltek meg kegyetlenül.
Vágólapra másolva!

Marseille: migránsbandák háborúja

Ismét egy borzasztó gyilkossági ügyre derült fény Marseille-ben. Ezúttal is kábítószer-kereskedő bandák közötti migránsháború áll a háttérben, de az elkövető életkora megdöbbentő: egy 14 éves gyerek,  aki 50 ezer euró fejében azt vállalta, hogy meggyilkolja a konkurrens maffia kiszemelt tagját.  

Maffialeszámolás Marseille-ben (2023-as felvétel)

Marseille-ben mindennapossá váltak a kábítószerrel kapcsolatos leszámolási ügyek. A hatóságok kétségbe vannak esve a kábítószer-kereskedők által „alkalmazott” munkaerő „ultragyors fiatalodása” miatt, erről számolt be Nicolas Bessone, Marseille-i ügyész vasárnap reggel. Elmondása szerint  az elmúlt időszakban a bűnözői körök egyre kegyetlenebbek lesznek és egyre fiatalabb elkövetőkkel hajtatják végre a gyilkosságokat, vagy megfélemlítéssel, vagy  abosszú  nevében.

Franciaország, kábítószer, maffia, lövöldözés, rendőr, Grenoble
Francia rendőrök egy autót ellenőriznek egy kábítószerrel kapcsolatos lövöldözést követő művelet részeként a Grenoble melletti Echirolles-ban 2024. augusztus 21-én
Fotó: Maxime Gruss/AFP / Maxime Gruss/AFP

A múlt héten két tinédzsert használt fel egy, az Aix-Luynes börtönben ülő, magát a DZ maffia tagjának valló emberkereskedő, hogy a Félix-Pyat lakótelepen működő úgynevezett „Feketék” klánját vegye célba. A két banda közötti bosszúhadjárat a város 3. kerületének egyik lakótelepén található kábítószer-elosztó pont felügyeletéért zajlik. A bandaháború legújabb eseménye a beszervezett két kiskorú egyikének és egy bérautó sofőrjének a halálához vezetett.

Az első, 15 éves áldozatot bebörtönzött társa 2000 euró ellenében arra utasította, hogy gyújtsa fel egy - feltehetően a „Fekete” klánhoz tartozó - rabtársa lakásának bejárati ajtaját. A tinédzsert, mielőtt még elvégezhette volna „feladatát” „példátlanul kegyetlen körülmények között meggyilkolták.  A 15 éves fiút ötvenszer szúrták meg késsel, majd élve elégették. Elégett holttestét, amelyet kapucnis fiatalok az utca közepére hajítottak, kedd este találták meg a tűzoltók.

A marseille-i bűnügyi osztály „bűnszervezetben, csoportosan elkövetett emberölés és gyújtogatás”  vádjával nyomoz. Azonosították a fiú szintén gyerek társát is, akinek sikerült elmenekülnie.  Őt vasárnap délelőtt vád alá helyezte  a vizsgálóbíró, majd saját védelme érdekében egy Marseille-n kívüli zárt nevelési központban helyezték el. A már júniusban egyszer letartóztatott 15 éves fiatalkorú bűnöző egy  kábítószer-elosztó ponton „dolgozott”  együtt az áldozattal.

kitüntetés, posztumus, Garcia, Farnciaország, rendőr
Gabriel Attal francia miniszterelnök (középen) posztumusz kitüntetést ad át Fabrice Moello börtönparancsnoknak és Arnaud Garcia felügyelőnek. A két rendőrt május 14-én ölték meg, miután fegyveresek megtámadtak egy rabszállító kocsit és kiszabadítottak egy elítéltet, akit bandák droggyilkosságaival hoztak kapcsolatba.
Fotó: Teresa Suarez / POOL / AFP / Teresa Suarez / POOL / AFP

A fiatalkorú meggyilkolására a „DZ” nevű maffiacsoport megbízásából került sor, és ezért a meggyilkolt fiút felbérlő másik maffiaklánhoz tartozó, éppen börtönben ülő 23 éves bűnöző azonnal úgy döntött, hogy bosszúból meggyilkoltatja a „Feketék klán” egyik tagját. Ehhez a közösségi oldalakon toborzott elkövetőt, így talált rá egy 14 éves gyerekre, Vaucluse régióból. akinek 50 ezer eurót ígért a gyilkosságért.  A gyerek rgx 357-es Magnum revolverrel felfegyverkezve, taxival indult el, hogy végrehajtsa a gyilkosságot a Félix-Pyat lakótelepen.

A 37 éves sofőrt, akinek soha semmi köze nem volt a kábítószer-kereskedelemhez, koponyán lőtték, miután nem volt hajlandó autóval részt venni a célpont üldözésében. Emiatt a fiatal „bérgyilkos” feladta küldetését, és könyörögni kezdett megbízójának, hogy menekítse ki a helyszínről, ő azonban - eddig nem tudni, miért - feljelentette őt a rendőrségen. A tinédzsert a támadás után letartóztatták, és vasárnap bíróság elé állították, hogy vádat emeljenek ellene, a támadást megrendelő férfival egy időben, akit végül sikerült azonosítani.

„Észrevettük, hogy az elkövetők egyre fiatalabbak.

A mostani esetben egy különösen fiatal csoporttal van dolgunk, hiszen egy 14 éves és két 15 éves fiatal vett részt az akciókban

- hangsúlyozta Nicolas Bessone vasárnapi sajtótájékoztatóján. Fiatal fiúk jelenteznek a hirdetésekre, majd lelkiismeret-furdalás és gondolkodás nélkül kioltják mások életét”- tette hozzá az ügyész.

„A társadalom »mexikanizálódásának« vagyunk tanúi, egyre fiatalabb bérgyilkosok  , sicariók gyilkolnak (sicario: bérgyilkos spanyolul, a latin-amerikai maffiák használják), számukra sem élet, sem halál fogalma nem létezik”- magyarázta Rudy Manna, az Alliance Police szakszervezet országos szóvivője a Le Figarónak

" Elkerülhetetlen volt ez a »mexikanizálódás«,  mert minden határ leomlott. Amibe most kerültünk, az az abszolút horror"

- foglalja össze a szakszervezeti vezető.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!