Idős férfire támadt egy medve Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Újabb medvetámadás történt Szlovákiában, ezúttal egy idős férfi esett áldozatául az állatnak.
Vágólapra másolva!

Egy 67 éves gombászt a  Prievidzai járásbeli Šútovce és Kanianka település közötti erdőben Strážovské vrchyben. 

A Denník N információi szerint a gombász bement egy sűrű erdőbe, ahol egy medve volt a kölykeivel, ami megharapta a férfi bal vállát, és a bal combját. 

A támadás után mentőautó és mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, mivel az nehezen megközelíthető. Ezután a mentősök arról számoltak be, hogy a férfi a sérülései ellenére eszméleténél van. 

A rendőrség arra kéri a lakosságot, kétszer is gondolják meg az ottani erőben való kirándulást. 

rendkívüli,helyzet,medve
A kép illusztráció!
Fotó: Facebook / Paraméter

Nemrég arról írtunk, hogy egy medve betört egy házba a kelet- oroszországi Primorszkij régióban, Lucsegorszkban, majd megölte és megette egy 87 éves apát és az 56 éves fiát is. Szakértők szerint az állat veszett lehetett. Néhány nappal azelőtt pedig egy várandós, 14 éves lányra és egy 68 éves férfira támadt a vadállat a Brassó megyei Krizba település egyik utcáján, hétfőn pedig egy 14 éves fiúra az Argeş megyei Arefu községben.

Medvétől rettegtek nyár végén az emberek Miskolcon. A fenevadat az Avason, a Horváth-tetői játszótér környéki erdősávban látták, egy bocs is vele volt. Miskolc környékén már többször bukkant fel medve az elmúlt években. 2018-ban egy négysávos úton sétált egy medve, 2020-ban pedig a villamos síneken sétált a város felé. Szakértők szerint közel 10 éve élnek barnamedvék a Bükk-hegységben, a Mátrában és a Börzsönyben is.

Arról is írtunk, hogy idősebb férfire támadt egy medve a Plitvicei-tavaknál Horvátországban néhány hete, az őt ápoló orvosok közölték, a férfi állapota stabil. Az illetőnek a tenyere sérült meg, a kezén néhány izom elszakadt, és karcolások vannak az arcán. A Plitvicei-tavak Horvátország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, a térségben mintegy ezer barnamedve él, ám medvetámadások ritkán történnek.

Amerikában pedig, mikor két férfi szarvasra vadászott a Yellowstone nemzeti park közelében, amikor egy grizzly medve a semmiből előbukkant és rájuk támadt. Az egyik férfit leütötte és megharapta a medve, de a vadászoknak sikerült kilőniük az állatot.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!