Olyat lépett Putyin, aminek Amerikában is következménye lett

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2024. október 9-én Moszkvában a Kremlben (Fotó: AFP)
Vlagyimir Putyin orosz elnök 2024. október 9-én Moszkvában a Kremlben (Fotó: AFP)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök felmentette Anatolij Antonovot az Egyesült Államokban betöltött orosz nagyköveti tisztségéből.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök felmentette Anatolij Antonovot az Egyesült Államokban betöltött orosz nagyköveti tisztségéből. Az erről szóló rendeletet már közzé is tették.

A dokumentumban az olvasható, hogy felmenti Anatolij Ivanovics Antonovot az Oroszországi Föderáció rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének tisztségéből az Amerikai Egyesült Államokban.

Az orosz külügyminisztérium szombaton megerősítette Antonov nagykövet kiküldetésének befejezését. Ugyanazon a napon különjárattal Moszkvába repült.

Antonovot 2017-ben nevezték ki az Egyesült Államok nagykövetévé. 2011 és 2016 között Oroszország védelmi miniszterhelyettese volt, 2016-tól 2017-ig pedig külügyminiszter-helyettesként szolgált.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő hétfőn hangsúlyozta, hogy időben ki fogják nevezni az új nagykövetet az Egyesült Államokba. Jurij Usakov, az elnök nemzetközi ügyekért felelős tanácsadója szerint az új nagykövet jelölése jelenleg folyamatban van. A kinevezés az összes formaság teljesítése után történik meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!