Csúcstalálkozót tartottak a Patrióták Brüsszelben, Orbán Viktor kemény csatára készül

Vágólapra másolva!
A Patrióták Európáért pártcsalád vezetősége Brüsszelben ült össze, így Orbán Viktor miniszterelnökkel Európa vezető politikusai egyeztettek, és hangolták össze pozíciójukat. Ez is jól mutatja, hogy a hungarofób Manfred Weber hazudott, amikor azt mondta, hogy Orbán Viktor "elszigetelt".
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor is részt vett az Európai Unió Tanácsának csúcstalálkozóját megelőző Patrióták ülésén, ahol jelen volt Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnök, az ANO párt elnöke, Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke, Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, a Liga párt elnöke, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés párt társalapítója és nemzetgyűlési frakcióvezetője, valamint Jordan Bardella, a frakció elnöke - írta a Magyar Nemzet.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, b), Ódor Bálint, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletének vezetője (k) és Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke (j) érkezik az EU-csúcsra Brüsszelben 2024. október 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök , Ódor Bálint, Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletének vezetője és Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke érkezik az EU-csúcsra Brüsszelben 2024. október 17-én. 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A találkozót megelőzően Jordan Bardella az illegális bevándorlás problémájáról beszélt az összegyűlt újságíróknak, véleménye szerint egyetlen vízumot sem szabadna kiadni olyan országnak, amely nem kívánja visszavenni állampolgárait.

A migráció nyilvánvalóan az egyik legfontosabb kérdés, amellyel népeink és európai intézményeink ma szembesülnek

– hangsúlyozta Jordan Bardella, majd hozzátette:

Ez a határaink ellenőrzését és visszaszerzését jelenti mind európai, mind nemzeti szinten, de a származási országokkal kötött együttműködési megállapodásokon keresztül is. Én nyomást gyakorlok hazámra, Franciaországra is, hogy biztosítsa, hogy minden olyan embert, akinek nincs oka francia földön maradni, vissza lehessen kísérni származási országába a francia terület elhagyására vonatkozó eljárás keretében, amelyet ma nem hajtanak végre.

 A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (szemben, j) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (j2) az EU-csúcs előtti migrációs egyeztetésen az olasz delegációs szobában Brüsszelben 2024. október 17-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az EU-csúcs előtti migrációs egyeztetésen az olasz delegációs szobában Brüsszelben 2024. október 17-én. 
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kitért a Patrióták Európáért pártcsalád szerepére, amely már a harmadik legnagyobb erő az Európai Parlamentben, elmondása szerint a frakció „azoknak az embereknek a hangja, akik nem akarnak eltűnni, akik meg akarják védeni identitásukat, meg akarják védeni határaikat, és véget akarnak vetni egyfajta kereskedelmi naivitásnak is.”

Orbán Viktor összefoglalta az újságírók kérésére, hogy mire lehet számítani az Európai Unió Tanácsának csúcstalálkozóján, valamint kitért arra is, hogy éles vitára számít az orosz–ukrán háború kapcsán. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!