A háború legnagyobb mészárlása készül Kurszkban

Vágólapra másolva!
Kurszkban az Ukrán Fegyveres Erők katonái menekülési útvonalát teljesen elzárták az oroszok. Az ottani helyzetről egy hadifogoly mesélt, aki arról is beszámolt, hogy a régióban lévő katonáknak már tiszta ivóvíz sem jut.
Vágólapra másolva!

Alekszander Csmilt mikor besorozták, arra számított, hogy kap majd valamilyen kiképzést. Azonban ez nem így lett. A férfit azonnal a frontra küldték, Kurszk régióba. Ekkor Csmilt megkérdezte a parancsnokát, hogy mit keresnek a régióban, amire azt a választ kapta, hogy az ukrán csapatok kivonulását fedezik. A férfi azóta sem éri, miért ebbe a régióba küldték. 

Megmondom őszintén, itt nincs kivel harcolni. Minden katona 52 év feletti, van aki már nagyapa

- panaszkodott Csmil, majd azt is elmondta, hogy az ukrán hadsereget nem látják el étellel, de még vízzel sem. A katonák kénytelenek a mocsárból inni.

Azt mondták, nem lesz evakuálás, mert körbe kerítettek minket az oroszok. Ezért elmentünk a faluba, hogy megadjuk magunkat. Ott foglyul ejtettek minket, nem vertek meg, megetettek és még vizet is adtak. 

Az ukrán fegyveres erőket bekerítették a Kurszk régióban

Mintegy 500 ukrán katona került fogságba, miután bekerítették őket a Kurszk régióban. Az ukránok szinte az összes tankjukat elvesztették és emiatt nem tudnak elmenekülni az oroszok elől. Sőt, a hidakat is lebombázták, így a katonák mozgatása is nehézségeket okoz. 

Jelenleg az ukrán fegyveres erők minden áttörési kísérlete kudarccal és a páncélozott harckocsik még nagyobb veszteségeivel végződik. 

Korábban arról számoltak be, hogy az oroszok hidakat robbantottak fel a kurszki régió Szudzsanszkij kerületében, hogy megzavarják az ukrán hadsereget. A hidakat Maknovka falu közelében semmisítették meg, ahol az orosz hadsereg aktív ellentámadásba kezdett az ukránokkal szemben. 

Fotó: Lenta.hu

Fordulópont a Kurszk régióért vívott csatában

A Lenta.ru által megkérdezett katonai szakértők úgy vélik , hogy a fordulópont már megtörtént, vagy mostanában következik be. Az „Oroszország tisztjei” összoroszországi szervezet szakértői tanácsának tagja, Vaszilij Dandjkin jelezte, hogy az ellenség helyzete egyre rosszabb, különösen a rossz időjárás miatt.

A kérdés az, hogy a kijevi rezsim számára itt már előtérbe kerül a politikai célszerűség, tehát kitartanak-e addig, amíg az amerikai választások lezajlanak

- mondta a szakértő.

Dandjkin szerint emellett jelentős számú ukrán egységet semmisítettek már meg a Kurszk régióban. A Katonai Politikai Tudósok Szövetségének katonai szakértője, és az Orosz Közgazdaságtudományi Egyetem politikai elemzési és szociálpszichológiai folyamatok tanszékének vezetője, Plehanov Andrej Koskin hasonló véleményt fogalmazott meg a Kurszk régióval kapcsolatban. 

Az ellenség páncélozott járművei többnyire megsemmisültek. A hadsereg csak gyalogoson tud mozogni. Nem férnek hozzá üzemanyaghoz sem

- mondta Plehanov Andrej Koskin.

Mintegy 300 katona próbált megszökni a Kurszk régióból

Videóra vették, ahogy az ukrán katonák menekülni próbálnak a Kurszk melletti Tolsztoj Lug térségéből. Azonban az oroszok támadást indítottak ellenük. 

A közzétett felvételeken az ukrán fegyveres erők katonái láthatók, amint hosszú sorban sétálnak a mezőkön, majd megpróbálják kikerülni a drónból leejtett lövedékeket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!