Putyin halálos fenyegetést küldött az ukrán atomötlet miatt

Vágólapra másolva!
Oroszország semmilyen körülmények között nem engedi, hogy Ukrajna atomfegyverhez jusson. Ezt Vlagyimir Putyin orosz elnök jelentette ki.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Vlodimir Zelenszkij csütörtökön Mark Rutte NATO-főtitkárral tartott közös sajtótájékoztatót Brüsszelben, ahol arról beszélt, Ukrajna fog-e atomfegyvereket bevetni a háború során.

Rögtön kijelenthetem, hogy Oroszország ezt (nukleáris fegyverek létrehozását Ukrajnában ) semmilyen körülmények között nem engedi meg

 – mondta válaszul Putyin. Az államfő egyben újabb provokációnak nevezte Kijev atomfegyverek létrehozásáról szóló bejelentését. Szerinte az ukrajnai atomfegyverek létrehozására irányuló minden lépés „megfelelő reakciót” fog eredményezni. Putyin megjegyezte, hogy Moszkva minden olyan tevékenységet képes nyomon követni, ami Kijev részéről ebbe az irányba mutat, mivel ezt lehetetlen eltitkolni - írja a lenta.ru.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, Vlodimir Zelenszkij szerint a béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon. Sőt, Zelenszkij szerint az orosz elnök nem fog megváltozni, senkire se hallgat. Az államfő szerint az új béketerv első, és nagyon fontos pontja Ukrajna csatlakozási meghívása a NATO-ba, méghozzá azonnal.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!