Rendőrökre támadtak iszlamista fegyveresek Pakisztánban, tíz ember meghalt

Pakisztáni rendőr felügyeli a közbiztonságot az utcán.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Rendőrségi posztra támadtak csütörtök éjjel iszlamista fegyveresek Pakisztánban, a támadásban tíz rendőr meghalt - közölték a helyi hatóságok. A támadást magára vállalta a Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) tálib szélsőséges csoport.
Vágólapra másolva!

A támadás tényét pénteken közleményben erősítette meg Ali Amin Hán Gandapur tartományi elöljáró, elítélve az akciót. A súlyos incidensről az AFP francia hírügynökségnek beszámoló tisztviselők szerint a lövöldözés közel egy órán át tartott az északnyugati Hajbár-Pahtunhva tartományban. 

A közlés szerint a határt is ellenőrző poszton állomásozókra legalább 20 fegyveres támadt rá.

A hatósági beszámolók szerint a fegyveres tálibok rendszeresen hajtanak végre támadásokat biztonsági erők ellen az Afganisztánnal szomszédos pakisztáni tartományban, és tevékenységük fokozódott azóta, hogy Kabulban ismét az iszlamisták kerültek hatalomra.

Iszlamisták támadtak meg egy rendőrőrst Pakisztánban februárban is, legkevesebb 10 rendőr meghalt, hatan megsebesültek. A támadók rakétákat, lőfegyvereket és kézigránátokat is használtak.

Tavaly márciusban kilenc rendőr halt meg Pakisztánban, és további 16 pedig megsebesült, amikor egy öngyilkos merénylő motorral nekihajtott támadt az őket szállító teherautónak.

Arról is beszámoltunk, hogy májusban muszlimok támadtak keresztényekre Pakisztánban, több tucat embert őrizetbe vettek. Megvertek egy keresztény férfit és fiát, majd felgyújtották a házukat.

Arról is írtunk hogy tálib harcosok megölték tavaly az Iszlám Állam egyik vezetőjét. A vezető 2021-ben a kabuli repülőtéren történt merénylet kitervelője volt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!