Két kisgép összeütközött Sydney közelében, többen meghaltak - videó

Vágólapra másolva!
Három ember meghalt Ausztráliában, miután két kisgép ütközött a levegőben és lezuhant egy erdős területre Sydney-től délnyugatra. Az egyik repülőgép a becsapódáskor kigyulladt.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál rendőrség, a tűzoltóság és a mentők gyalogosan érték el a baleset helyszínét, ami egy bozótos területen volt. Az egyik repülőgép a becsapódáskor kigyulladt. Timothy Calman, az új-dél-walesi rendőrség megbízott főfelügyelője megerősítette, hogy egy 2 embert szállító Cessna 182-es ütközött egy közeli repülőtérről érkező, 1 embert szállító kisrepülőgéppel. Az áldozatokról további részleteket nem közöltek. A szemtanúk látták az égből lehulló törmeléket - mondta Calman, aki

megerősítette, hogy nincs túlélője a balesetnek. 

A baleset okát az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal vizsgálja - írja az ABC News.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy kényszerleszállást hajtott végre egy irányíthatatlan repülő Ferihegyen. Nem sokon múlt a katasztrófa. 

Októberben arról is írtunk, hogy öt ember meghalt egy repülőgép-szerencsétlenségben a kaliforniai Catalina-szigeteken, miután a kisrepülőgép engedély nélkül szállt fel a repülőtérről. Cikket közöltünk róla, hogy lezuhant egy vitorlázó kisrepülőgép Dunakeszin és a pilóta nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a gép roncsait látva viszonylag szerencsésen vészelte át az eseményt. Ahogy arról az Origo beszámolt, lezuhant egy mentőhelikopter az Egyesült Államokban hétfőn, három ember meghalt. Az áldozatok éppen úton voltak egy betegért, amikor a szerencsétlenség történt. Nemrég halálos repülőgép-baleset történt Hollandiában is. A repülő a Breda Nemzetközi Repülőtérhez közeli autópályánál zuhant le, a baleset okát még vizsgálják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!